Борисов за политическия проект на Слави Трифонов: На думи е лесно

6066
Борисов за политическия проект на Слави Трифонов: На думи е лесно
Снимка: БГНЕС

Винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия. Тогава става ясно колко трудно става. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Дeвин по повод заявката на телевизионния водещ Слави Трифонов да влезе в политиката.

"ГЕРБ има само 1200-1300 общински съветници, областни управители, министри, зам.-министри, депутати, шефове на агенции, заместник областни управители, кметове, зам.-кметове. От чужбина ли ще ги докараш, откъде ще ги събереш. Един да те издъни - месеци наред се обясняваш. И казват това е управлението на ГЕРБ. Един от хиляди", коментира премиерът, цитиран от "Фокус".

Отвличането на Адриан - МВР го няма, но Борисов е на линия

Отвличането на Адриан Златков, слава Богу, приключи добре, доколкото може да се използват думи с положителен смисъл при подобни казуси....

"Така че на думи е лесно, но като видим хората ще стане ясно. Но му пожелавам успех. Това е демокрацията", каза още Борисов.

По повод искането на Веселин Марешки за предсрочни избори министър-председателят заяви: "Преди един месец не мислеше така - когато идваше в централата да говорим да иска да става вицепремиер. Тогава не му пречеше нищо."

"Всяка политическа партия и всеки лидер, особено когато иска да стане някакъв, а не е станал, става злобен. Като не им се получи нещо, започват да стават злобни. Това е нормално", заяви Борисов. "При положение, че ние вървим към 4% ръст на икономиката, че безработицата падана под 5%, че бюджетът ни е на 2 млрд. излишък - кое да предизвика тези избори, като знаем какво ни чака зад нас?", попита премиерът и добави, че и административната реформа върви много добре.

По думите на Борисов от началото на годината има близо 11% повишение на доходите.

Цветанов за референдума на Слави: ГЕРБ ще работи за промяната на избирателната система

През септември ще бъде избран новият Висш съдебен съвет. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цв...

Във връзка с протестите на пожарникарите той заяви, че в пъти са се увеличили заплащането и обезпечаването им. "Разбира се, че на всички искаме да вдигнем заплатите, но ние в предизборната кампания първо обявихме, че това ща бъдат учителите и минималните пенсии, и вече е факт това, което сме обещали. За следващите години ще преглеждаме бюджетът и ще търсим възможности", заяви Борисов.

"Като професионален пожарникар мисля, че трудно някой може да излезе и да каже "Аз съм гасил повече пожари от Борисов". Мога да споря много с тях. Аз си пазя и мушамата, всъщност тя беше брезентова престилка отгоре, с която по времето на социализма пожарникарите гасяха пожари. Гумените ботуши, с които градинарите сега ходят - 12 пъти ме е убождал пирон през тях... Каската ми беше пластмасова, въобще нямаше шлем... Имаше в цялата пожарна в България един "Додж" - бяха ни докарали да го гледаме, цъкаме с език и му подритваме гумите. Сега за 300 млн.лв. им сменихме колите. Карат най-добрите "Ивеко" и "Рено", а ние карахме "Шкода" и "Зил". Сега, ако ги закарам на един "Зил", половината няма да могат да подадат вода. Така че в пъти се е повишило и заплащането, и обезпечаването на моите колеги и приятели. Почти всички мои курсанти вече са началници в пожарната и гасят, и работят. И се намират някои, които да излязат само и да мрънкат. Тогава никой не е мрънкал. Нали е била уж богата държавата - къде са ни били тогава облеклата", коментира премиерът.

По думите му е много изкушаващо да се излезе с обещание за увеличение на заплатите на всички, но в същото време трябва да се запазят стабилни публичните финанси, защото ни наблюдават за влизане в еврозоната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика