Марешки поиска Бойко Борисов да подаде оставка

11793
Марешки поиска Бойко Борисов да подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на парламента и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на премиера Бойко Борисов.

Според него това правителство "не работи добре и трябва да си ходи".

Марешки се подигра с Валери Симеонов в скеч (ВИДЕО)

Зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки "грейна" в скеч, в който се подиграва на наказателните акции на вицепремиера В...

Марешки обясни, че би инициирал вот на недоверие към кабинета. Той цитира изказване на Борисов, за което обаче не е сигурен дали е казано наистина. Според Марешки Борисов е заявил, че ако на протест на 11 септември се съберат 300 човек, премиерът ще подаде оставка.

"За всички е ясно, че на протеста, който е обявен от будни български граждани, със сигурност ще има 300 човека. Ако той е казал, че ако има 300 човека ще си подаде оставката, няма нужда да чака за да ги види. Ще трябва да постъпи мъжки. Понеже той държи пред българския народ да го възприемат като мъжкар", допълни Марешки.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви в кулоарите на парламента, че дори колегите му от "Воля" да внесат вот на недоверие, мнозинството в пленарната зала ще го преодолее. По повод думите на Марешки, че Борисов би подал оставка, ако на протест пред парламента се съберат 300 души, Биков определи новината като фалшива.

"Аз не съм чувал такива думи. Аз виждам някакви фалшиви сайтове, които разпространяват фалшиви новини през останалото време и сега разпространяват някаква новина за някакъв митичен протест. Според мен 300 души абсурд да се съберат, но така или иначе и 300 души да дойдат не мисля, че това е основание да се подава оставка. Този дебат нито го водим, нито сме го водили.", поясни Биков.

Веселин Марешки стана свидетел на агресия на пътя

Шофьор нападна друг водач с нож след спор на пътя край Варна, а свидетел на случилото се стана зам.-председателят на парламента Веселин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика