Цонев де факто призна, че ДПС няма да използва крайни средства, за да бойкотира Симеонов

4526
Цонев де факто призна, че ДПС няма да използва крайни средства, за да бойкотира Симеонов
Снимка: БГНЕС

Няма давност за такъв тип морални прегрешения, каквито Симеонов направи. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира защо ДПС сега се е сетило за Симеонов и го бойкотира, а не когато бившият вицепремиер

Според Цонев, първи грях на лидера на НФСБ бил блъскането на възрастни жени по границата с Турция (бел. ред. – по време на последните засега парламентарни избори, когато имаше протести на границата заради гласовете от Турция – ето какво каза Симеонов за действията си тогава), после заявлението от парламентарната трибуна, че ромските жени раждали като кучки. "Той само на майките скача", заяви депутатът от ДПС, известен с прякора Ментата. Той беше награден с вицепремиерски пост, след блъскането на възрастна жена, заяви Цонев, който определи случилото се като "срамота" пред Нова телевизия.

Караянчева подкрепи избора на Валери Симеонов

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на Валери Симеонов за заместник-председател на праламента. Пре...

"Когато Симеонов е на трибуната, аз или няма да се изказвам, или ще се обръщам само към колегите си, не към него. Ще намерим начин да изразим отношението си към този човек", каза още Цонев, който не отрече, че ДПС всъщност няма да напусне пленарната зала. Народният представител посочи, че Движението иска модела аритметични мнозинства без воля за реформи да изчезне, без дори самото ДПС да участва във властта.

Много харчене, без никаква ефективност или с много малка ефективност на харчовете. Така Цонев коментира Бюджет 2020 година. И напомни как Бойко Борисов казал миналата седмица, че само се отпускат пари и се харчат, а резултатът е разплакани родители, визирайки тригодишното момченце Александър, което официално почина от хеморагична пневмония след лечение в три болници.

"Наливат се пари в нереформирани системи и ефективността от вашите и нашите пари е никаква", категоричен е Цонев. Той посочи, че са необходими реформи и затова ДПС от три години предлага да има проект за ускорено икономическо развитие – три-четири основни цели, сред които и демографската криза, около които да има широко политическо обединение и който да е на власт, да не се страхува от политическа гледна точка и да работи по съответните приоритети. Припомняме, че за пръв за такъв проект заговори бившият председател на БАН академик Стефан Воденичаров и то още преди 3 години за пръв път.

"Опозицията подкрепя всеки двама-трима протестиращи, само и само за да свали кабинета", смята Цонев. Той обяви и, че при избора на все още работещия главен прокурор Сотир Цацаров нямало протести, а сега има протести срещу Иван Гешев, защото той повдигнал обвинения на Иво Прокопиев. Бизнесменът сега е съден заради приватизацията на държавния дял в EVN - но каква голяма странност изплува по този случай, припомнете си в този материал! Защо не искаха промени в Конституцията преди, попита депутатът, който повтори мантрата на Бойко Борисов, че Христо Иванов поискал деленето на ВСС на две. Какво обаче се случи при законовите промени - припомнете си в този материал!

БСП: Извиняваме се на майките, Валери Симеонов да се оттегли

Призоваваме Валери Симеонов да се оттегли, извиняваме се на майките. Това се посочва е позиция на ПГ на "БСП за България" по повод избо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика