Цветанов обяви, че от новата седмица депутатите започват работа по референдума

3105
Цветанов обяви, че от новата седмица депутатите започват работа по референдума
Снимка: БГНЕС

От следващата седмица ще изпълним ангажимента си към законопроекта за въвеждането на мажоритарната система след проведения референдум, както и ще работим по закона за концесиите. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ в 44-то Народно събрание Цветан Цветанов.

Припомняме, че вчера (04.05.2017 г.) в деня, в който кабинетът "Борисов 3" даде клетва пред депутатите, Слави Трифонов, хора от екипа му и граждани излязоха пред парламента, за да защитят референдума. Слави обяви, че ще идва всеки ден пред Народното събрание, докато депутатите не започнат конкретна работа по точките от допитването.

Слави на въпрос за гражданска война: Хората трябва да защитават правата си (ВИДЕО)

При всички положения хората трябва да защитават правата си. Така телевизионният водещи Слави Трифонов отговори на въпрос на читател на ...

"Имаме разминаване с Обединени патриоти по темата с мажоритарния вот, но това няма да е препъни камък за стабилността на правителството. Ние от ГЕРБ трябва да изпълним ангажимента си и да се съобразим с тези 2.5 млн. български граждани, които са гласували в референдума", категоричен бе Цветанов в ефира на БНТ.

Новото управление

Начинът, по който бяха проведени разговорите с Обединените патриоти, е гаранция за стабилност. Убеден съм, че това ще бъде по-стабилната конструкция от предходния мандат. Ние ще имаме възможност да осъществяваме т. нар. вътрешен контрол. Поставили сме България над всичко. Ние сме се обединили за общото и националните интереси, които са над всички, отбеляза Цветанов.

Изключително важно е, че в акцентите от управленската програма сме заложили евроатлантиченската интеграция на страната като основен фактор за развитието на България. Господин Каракачанов ще покаже, че е истински натовец и ще защитава като вицепремиер по силовите министерства тази позиция на страната ни, изрази убеждение Цветан Цветанов.

Слави Трифонов се връща пред парламента утре

Утре  в 16 часа водещият Слави Трифонов ще излезе отново на протест пред Народното събрание. Това обяви той пред Actualno.com по в...

Лиляна Павлова има натрупан опит, има и съответната оперативност, от тази гледна точка ще свърши много добра работа за държавата. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ на въпрос защо Павлова сменя Регионалното министрество с ръководенето на подготовката на председателството на България на ЕС. Нямаме абсолютно никакви притеснения, имаме подготвени кадри във всяка една позиция, коментира още той.

Екатерина Захариева също има натрупан опит, в международен план тя стои доста добре. Тя няма въобще да промени позицията на страната ни по важните световни теми. Всички министри ще могат да бъдат изключително комуникативни с всички парламентарни групи, включително и с опозицията, вярва Цветанов.

Госпожа Цецка Цачева има сериозен законодателен опит. Аз съм убеден, че с нейния авторитет тя ще може действително да се ориентира в новите условия. До края на май месец ние трябва да сме стартирали процедурата за избор на нов Висш съдебен съвет за представители на ВСС от парламентарната квота.

Валентин Радев има натрупана експертиза, той е добре организиран човек и е много подреден. Той ще може да създаде една добра среда за работа и така ще работи за издигането на престижа на българския полицай. Поели сме ангажимент за осигуряването на 1000 полицаи, за подобряването на материалната база, коментира още Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика