Делчев: БСП, АБВ и ДПС не могат да направят нещо сами и се връщат към коалицията КОЙ

1176
Делчев: БСП, АБВ и ДПС не могат да направят нещо сами и се връщат към коалицията КОЙ

Нито БСП, нито АБВ или ДПС могат да направят нещо сами, затова се връщат към коалицията КОЙ. Сменяйки една маска с друга, никоя от тези партии не може да бъде възприета като алтернатива, защото са част от статуквото. Това каза пред Канал 3 Димитър Делчев, секретар на парламентарната група на Реформаторския блок.

"Стабилност в управлението има", заяви Делчев и допълни, че излизането на АБВ не трябва да се приема драматично. "Те не участваха в нито една от сериозните реформи", каза реформаторът и даде пример с промените в Конституцията и борбата с корупцията.

Реформатор: АБВ бяга от неслучилата се социална реформа

С оттеглянето на подкрепата си АБВ прави политически маньовър. Това е опит на партията да избяга от неслучилата се реформа в социалната...

По думите му сега дясно-центристкото правителство трябва да се съсредоточи в изпълнението на подписаната програмна декларация, да продължи съдебната и здравната реформи, борбата с корупцията, както и пенсионната, която спря до никъде.

"Опитите за дестабилизация са плод на желанията на БСП и ДПС да управляват отново, но сметките им са грешни, тъй като хората не са забравили пагубното им управление преди 2 години", добави депутатът.

"Не се сещам за правителство на БСП, което да е извело България напред – преди 97 година вкараха държавата в криза, а 2014 оставиха огромна дупка в бюджета", коментира той. Според думите му БСП са беззъба опозиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика