Делян Добрев твърди, че Асен Василев заплашвал ЕК, че ще блокира санкциите срещу Русия (ВИДЕО)

2111

"Разследвали ли са службите кой в Министерски съвет е работил България за по-малко от две години да плати повече от 10 млрд. лв. на режима на Путин само за петрол. Работили ли са службите по това защо Асен Василев отиде и заплаши ЕК, че ще блокира санкциите срещу Русия на цяла Европа, ако за България не бъде дадена дерогация". Този въпрос отправи депутатът от ГЕРБ-СДС и шеф на енергийната комисия Делян Добрев по време на брифинг в парламента към службите за сигурност. 

"Плачат за Навални, а дават милиарди на режима на Путин"

"В последните няколко дни се нагледахме на многострадални постове от "Продължаваме промяната" за смъртта на Навални и затова реших, че е време да покажем истината за кого работиха те. Успях да намеря данни колко руски петрол е купувала България, по колко пари го е плащала и каква е сумата само за руски петрол, която България е платила на режима на Путин от началото на войната до 31 декември миналата година", заяви Добрев. Той обеща да изнесе такава информация и за газа и ядреното гориво. 

Той обърна внимание, че става въпрос за повече от 10  млрд. лв., като най-големите суми са изплащани по време на управлението на "Продължаваме промяната"

"Тези, които финансираха с този режим с повече от 10 млрд. лв. сега ронят сълзи за Навални и се правят на най-големите защитници на демокрацията. ОЩЕ: "Все едно сте на пазара в Хасково": Делян Добрев и ПП-ДБ се скараха заради Асен Василев

Ефектът от дерогацията

Добрев обърна внимание, че резултатът от дерогацията на Асен Василев е повече от 10 млрд. лв. за режима на Путин. 

"От 1 януари няма един барел руски нефт благодарение на почти едногодишната битка на ГЕРБ с "Промяната" да отпадне дерогацията", увери още Добрев и подчерта, че цените на бензина са останали непроменени, нито има освободени служители на "Лукойл". По думите му това означава, че е нямало нужда тези милиарди да бъдат давани на Путин и режима му. "Ако не бяха промяната, защитниците на тази дерогация Денков и Асен Василев, Путин нямаше да получи тези 10 млрд. лв.", смята още Добрев.

Той отчете още, че преди началото на войната в Украйна "Лукойл Нефтохим Бургас" е купувал 15 милиона барела на година руски нефт на година.

"За тези една година и десет месеца от войната в Украйна "Лукойл Нефтохим" е купил 80 млн. барела. Три пъти повече нефт сме купували при управлението на Денков и Асен Василев и при война в Украйна, отколкото преди това", каза Добрев.  ОЩЕ: Асен Василев обсъди в САЩ бъдещия купувач на "Лукойл Нефтохим"

Добрев и гласуването за ротацията

Депутатът от ГЕРБ заяви, че много трудно биха го накарали да подкрепи сглобката. "Официалната позиция на ГЕРБ е, че за ротацията ще се разберат Денков с Мария Габриел", заяви той. ОЩЕ: Борисов каза, че са далеч от ротацията и намекна, че може да не приемат оставката на Денков (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика