Демерджиев: МВР ще вложи целия си ресурс за изборите

2464
Демерджиев: МВР ще вложи целия си ресурс за изборите
Снимка: БГНЕС

МВР ще вложи целия си ресурс за изборите. Ще се изполват и специални разузнавателни средства. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„Полицията натрупа значителен опит. Амбицията на новото ръководство е да се установят лицата, които стоят зад купуването на гласове. Нашата цел е тези хора да си понесат отговорността. Това ще бъде истинската превенция. Ще впрегнем по-голям ресурс при употребата на СРС-та”, каза той.

 За конфликта на „Капитан Андреево":

„МВР не може да изсипе два автобуса с Жандармерия, да превземе ГКПП „Капитан Андреево” и да наложи ред там. Всяко действие на министерството, под мое ръководство, ще бъде мотивирано от изискването да се спазва законът. Пунктът е на държавата, отдаде се под наем на частно дружество. Между БАБХ и дружеството са възникнали редица взаимоотношения. Има издадени множество административни и съдебни актове. МВР не може да бъде арбитър в този спор. Актовете са наслагани един върху друг и компетентен орган да реши спора е съдът".

Борбата с купения вот и битовата престъпност са приоритетите на министър Демерджиев

Борбата с купения вот и битовата престъпност са приоритетите на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, стана ясно от ...

„Мисля, че желоните във външната политика, които се поставят, са далеч от противопоставянията, които се налагат напоследък в обществеността. Не виждам да се следва политика, различна от ангажиментите на страната ни, като член на ЕС и на НАТО. Всеки има различни виждания как да се провежда една политика. Не може всички правителства да имат еднакъв подход. Категорично желоните са тези и не виждам те да не се следват. Напротив точно обратното е. Не бих участвал в нещо, което е против моите принципи”, поясни той по Нова телевизия.

По думите му вътрешното министерство е било длъжно да въведе ред на пункта, защото напрежението е ескалирало. „Стигна се до заплахи. Двете страни се опитваха да решат спора на терен, а не в съда. Имаше моменти, в които там в едни и същи помещения имаше служители на БАБХ и над 30 лица, оторизирани от частното дружество”, каза още министърът.

Затова се наложило проверка на дописките които са издавани от директора на „Гранична полиция”.

„В края на 2021 г. в период, когато е назначаван новият директор на Агенцията по безопасност на храните, буквално от едната страна застава той, а от другата страна се сключва договор с пълномощник още 10 години да се полза обектът. Тогава не е упражнен нужния контрол. Впоследствие юридическите действия на БАБХ не са докрай прецизни. Това доведе до ситуацията. Заедно с още няколко ведомство сме набелязали следващите правни стъпки, за да може проблемът да бъде решен”, каза още Демерджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика