Дикме: Не Пеевски е чакал да влезе при Местан, а Местан чакаше да влезе при Пеевски

3730
Дикме: Не Пеевски е чакал да влезе при Местан, а Местан чакаше да влезе при Пеевски
Снимка: БГНЕС

Не Пеевски е чакал да влезе при Местан, а Местан чакаше да влезе при Пеевски. Това заяви в ефира на Нова телевизия Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието и близък до Ахмед Доган в началните години на ДПС, но напуснал партията. Той коментира разпределението на силите в ДПС, като недвусмислено посочи, че всеки може да си прави изводите. 

Няма такъв прецедент действащ лидер да бъде изгонен, няма по-голямо унижение, каза Мехмед Дикме относно изгонването на Лютви Местан от партията и свалянето му от лидерския пост.

Мехмед Дикме: Доган е никой!

Лидерът на ДПС Ахмед Доган получи поредния удар от вътре. Сокола бе разкритикуван и омаловажен като значима политическа фигура от бивш...

Дикме повтори, че Местан е искал среща при депутата от ДПС Делян Пеевски, а последният е влизал без да почука при бившия лидер на партията.

Лютви Местан няма никакво политическо бъдеще, каза още Дикме. Според него единият избор на Местан е да емигрира, а другият да си мълчи. По думите на Дикме бившият лидер на ДПС е направил грешка с ориентацията на партията към Турция и смесването на политиката с религията.

Днес ще е първото заседание на Народното събрание за тази година. На него Лютви Местан ще се яви като независим депутат, след като напусна парламентарната група на ДПС. Последваха го петима народни представители от партията. Като независими депутати фигурират още Мариана Георгиева, Шабанали Дурмуш, Айдоан Али, Венцислав Каймаканов и Хюсеин Хафъзов.

 

Исмаилов: Тенденциите в ДПС са към разпад

Нищо добро не очаква ДПС. Тенденциите там са към разпад и деградация. Партията няма сила да се реформира и се капсулира все повече. ДПС...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика