Дончев: Предизборната надпревара започна, но не по правилния начин

1380
Дончев: Предизборната надпревара започна, но не по правилния начин
Снимка: БГНЕС

Когато има сигнал за нещо нередно, се възлага на всички контролни органи да извършат проверка. Приемали сме всякакви сигнали – дори малоумно звучащи. Опозицията казва: „Тези са хайдути”. Ние казваме: Това не е вярно”. Не решаваме ние с вас в телевизионното студио кой е виновен. Има си органи, които решават”.

Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред Нова телевизия обвиненията на депутата Елена Йончева срещу министъра на културата Боил Банов.

Томислав Дончев разпореди проверка на проекта за Ларгото

Вицепремиерът Томислав Дончев нареди проверка на проекта за Ларгото. „Проверка на място, на всички разходи и документация, за да...

„Предизборната надпревара започна. Но не започна по правилния начин. Право на опозицията е да критикува, да процедира сигнали. Но в аванс да се произнася присъда е малко прекалено”, заяви още Дончев.

„Досегa не съм видял кампания да е спечелена с подобни инструменти, с негативен пиар. Технологията е ясна, утвърдена. Не бих казал, че е висока технология”, заяви още Дончев.

„Изборите ще бъдат спечелени от този, който бъде посочен от българските граждани. Този, който е по-добър. Надявам се това да сме ние”, допълни Дончев.

„Технологиите за това са правилни, навсякъде по света са ползвани. Но интеграцията в ушите на голяма част от българите звучи като нещо привнесено отвън- трябва да правим интеграция, защото някой в Европа ни е казал. Интеграцията в този ѝ вид, не се ползва с подкрепата на голямата част от българските граждани. Коя политика може да се провежда на инат? ”, заяви Дончев. „Трябва да има истински обществен дебат по темата”, коментира още вицепремиерът.

Външно министерство ще направи кадрови съкращения, разкри Захариева

Министерството на външните работи ще направи съкращение с 38 щатни бройки. Това разкри министърът на външните работи и заместник минис...

„Безспорно образованието е ключът. Ако не искаме проблемът да изглежда по същия начин след 10 или 15 години, не трябва да допускаме нито едно дете да не е в клас”, коментира вицепремиерът.

„Фундаментални права не можем да ограничаваме. Една социална помощ се дава на някой не за да се чувства комфортно, а за да не умре от глад. В България има 35-36 основания на едно лице да му бъдат отпуснати социални плащания. И системата не е чувствителна, когато едно лице има 1-2-3-4-5 причини да получи социални плащания. В един момент се оказва, че сумите, които получава не са толкова малки”, коментира Дончев.

„България е социална държава, колкото може да си го позволи. Но има ситуации, когато социалната политика от лекарство се превръща в отрова”, коментира още вицепремиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика