Дончева: Никой не иска Василев да бъде разпитан

8204
Дончева: Никой не иска Василев да бъде разпитан
Снимка: БГНЕС

Сега битката как да се разпредели имуществото на КТБ е свързана с това как да се обезцени банката и да се приберат едни активи за без пари. Това заяви лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева пред Нова телевизия.

Тази банка ще се точи над 10 години. Тук има много големи интереси, които ще излязат извън България. Затова правителството действа с такива куци закони, коментира Дончева.

Татяна Дончева: Първанов играе, дефицитът е бъдещо несигурно събитие

Изчакайте до април месец – като подаде оставка, където трябва и като му я приемат, тогава ще коментирам. Това заяви лидерът на Дв...

Според нея парламентарната комисия, която нищи случая с банката, не е нужна.

Какъв проблем има НС да се изяснява за КТБ. Всичко, което е събрано в КТБ, е събрано. Каквото искат да е публично - ще го имат, посочи тя. Те не искат да направят нищо, което ще доведе до излизане на истината, категорична бе бившата депутатка.

Според нея конферентната връзка с банкера Цветан Василев не гарантира, че той ще отговаря на въпросите.

"Нито Василев иска да бъде разпитан, нито заинтересованите го искат. Те си правят някакъв театър. От разклащането на банката, от действията на прокуратурата до идването на ГЕРБ на власт те нямаха категорична позиция. Само ние се ангажирахме по време на изборите с позиция за банката. А тези, които бяха дотогава на власт и които щяха да дойдат, не казаха нищо. Ние бяхме абсолютно свободни да дадем идея за решението, защото не сме играли с КТБ", заяви тя.

Дончева: Оставянето на Писанчев и Лазаров ще вкара Борисов в капан

Борисов прекалено много мисли за предстоящите догодина избори. Дотогава има още много време, коментира пред Нова телевизия лидерът на &...

Според Дончева съдебната реформа няма да се случи.

"Никой министър няма шанс да прокара такава реформа. Това е една изключително двулична игра. Става ясно, че Пеевски, ГЕРБ и ВКП са премного оплетени, за да променят нещо от статуквото. Няма защо любителите на писане на харти да таят надежди", допълни тя.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com