ДПС отнема суверенитет с циганите, твърди Ангел Джамбазки

21412
ДПС отнема суверенитет с циганите, твърди Ангел Джамбазки
Снимка: Getty Images / Guliver

Категорично не всички български граждани са вписани в българското общество. Факт е, че в големи области в България има липса на държавен суверенитет и администрацията е отстъпила там отдавна за сметка на такива като ДПС. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Организации като Българския хелзинкски комитет (БХК) се обаждат веднага по такива теми, за да си оправдаят парите, но когато дойде ред да защитят обикновен пострадал българин, те мълчат, каза Джамбазки пред Нова телевизия.

Расист и ксенофоб ли е Валери Симеонов или просто каза истината за ромите със силни думи?

Изказването на Валери Симеонов относно ромския етнос и механизмите, с които той е привлечен от ДПС, предизвика буря дискусия в политиче...

Самият цитат за прасета и кучки е тъжен и грозен, но г-н Симеонов уточни, че не слага всички под този знаменател. За расистки изказвания – такова не може да има, може да е ксенофобско, подчерта лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев.

Циганите ли са виновни, че няма държава? Проблем с ромите има, но те нямат пръст в големи неща – например източването на еврофондовете. Като решим големите проблеми, тогава ще решим и малките. Виждаш, че големият министър краде 1000 вагона жито, а ти вземаш две крини – нормално е да кажеш защо мен ще закачат, даде пример Кънчев.

Решението е средното – не трябва да има махали и тип посредници като ДПС, да има образование. Който иска да живее нормално, нека си строи къща, но да си вземе кредит, подчерта Джамбазки. А Кънчев контрира, че съвременна България била построена от ромите, но не се стигнало до тях, като се разпределяли жилищата.

Гражданин означава осъзнат данъкоплатец – вижте как една голяма част от махалите гласуват за ДПС, подчерта Джамбазки. Това е пълна лъжа – не мога да разбера как традиционна партия като ВМРО я повтаря, отговори Кънчев. Джамбазки даде пример с Видин, а Кънчев отговори, че там ДПС са загубили хиляди гласове. Във „Факултета” има само 42 гласа за ДПС. Местан го казва това, за да може да се отмъсти на циганите, които показаха червен картон на ДПС, смята лидерът на „Евророма”.

САЩ застана на страната на ДПС срещу Валери Симеонов

Вчерашното изказване на лидера на НФСБ Валери Симеонов от парламентарната трибуна, което беше насочено към ДПС и ги обвиняваше в манипу...

Цветелин Кънчев заяви, че партията му предлага да се дават помощи на база успеха, който показва детето. А Джамбазки смята, че не трябва да има цигански училища, защото децата се прехвърлят от едно в друго, за да не губят тези учебни заведения средства. Защо не се получиха отговори на въпроса защо няма безплатно образование и здравеопазване, както е записано в Конституцията, попита Кънчев. И даде предложение – който взема пари по програми за временна заетост, да превежда за здравни вноски.

Циганите в България работят – кой чисти големите градове? Трябва ли да стане една национална стачка, за да се разбере, попита Кънчев. Но Ангел Джамбазки смята, че по-голямата част от циганите вече нямат трудови навици и са отвикнали от труд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика