ДСБ: Цивилизацията не трябва да допуска тероризъм

2520
ДСБ: Цивилизацията не трябва да допуска тероризъм
Снимка: БГНЕС

Цивилизацията не може и не трябва да допуска тероризъм и загуба на всеки човешки живот. Актовете на омраза и насилие трябва да бъдат спрени.

Това пише в декларация на ДСБ по повод терористичните атаки в Брюксел, при които загинаха най-малко 30 души.

Сирия: Толерантността към тероризма доведе до атентатите в Брюксел

Сирия заяви, че нападенията в Брюксел са "неизбежен резултат от погрешните политики и толерантността към тероризма", и призова за между...

"Покланяме се пред загиналите и сме съпричастни с ранените и засегнатите. Скърбим заедно със семействата и близките на загиналите.. Болката е и наша", добавят от партията.

Според тях не трябва да се позволява убийствата и всяването на страх и несигурност да нарушат съзнанието ни на европейски граждани. "Експлозиите не са само там, в Брюксел, те са в съзнанието на всеки европеец. Застрашен , за пореден път, е общия ни дом. Няма да позволим страх и липса на воля да ни отдалечат от него", категорични са "сините".

По думите им страната ни трябва да е част от отговора – гневни и безкомпромисни, но в същото време – човечни и разумни. Трябва да сме и част от решението.

"Европейската солидарност нека не се изразява само в осъждане и съчувствие. Незабавно трябва да се засили общата политика за сигурност на Европейския Съюз", пише още в писмото.

МВнР осигурява подслон на българските граждани, блокирани в Брюксел

МВнР уведомява, че по указание на премиера Бойко Борисов и съгласно заповед на външния министър Даниел Митов, задграничните представите...

Според тях единството на българската нация се е проявявало в кризисни моменти, сега е нужно да докажем това. "Пред лицето на тероризма и заплахата от дестабилизация няма управляващи и опозиция. Повече от всякога са необходими адекватни, бързи и безкомпромисни действия. Сега е моментът България да покаже, че има волята да реформира и защити от чуждо влияние службите си за сигурност, така че да бъде гарант и защитник на свободата и правото на живот на своите граждани", завършват от ДСБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика