Елена Гунчева: Мислила съм за собствена партия, но още е рано

2474
Елена Гунчева: Мислила съм за собствена партия, но още е рано
Снимка: БГНЕС

Независимият депутат Елена Гунчева, която напусна партията "Възраждане" обяви, че на този етап е мислила за самостоятелна политическа партия, но е "рано да се каже". По думите й за това трябват доста усилия и пари, както и подкрепа и уточни, че още не е сигурна дали ще остане в политиката, но получавала покани от различни партии.

В интервю пред Bulgaria ON AIR тя отправи критики към бившите си колеги и лидера на партия "Възраждане" за безконтролно харчене на партийната субсидия. Гунчева е напуснала "Възраждане" поради точно 11 причини:

Елена Гунчева: "Продължаваме промяната" ме поканиха на преговори

Напусналата депутатка от "Възраждане" Елена Гунчева обяви, че е поканена на преговори за съставяне на кабинет от името на Адрей Гю...

"Основните бяха, че кадровата политиката на партията е много погрешна. Не се търсят хора, които да могат да участват в държавното управление, които да са лоялни и верни на лидера. В партията всичко се върти само около председателя ѝ. Макар и сега да дава резултат, ако партията успее да превземе властта, това ще предизвика много проблеми за цялата държава", каза депутатът.

Тя сподели, че най-вероятно болничният ѝ ще бъде продължен, тъй като ѝ предстои операция. След това, ако парламентът още съществува, ще се върне като независим депутат, защото има каузи, за които ще се опита да направи нещо. Гунчева добави, че ако това не се промени, не мисли, че ще има добър край.

"Виждам, че ДБ, ИТН и БСП казаха, че ще се опитат да съставят правителство, но подчертавам че 47-ото НС е изчерпало общественото и политическото доверие в себе си. Виждаме, че в този парламент има хора, които не искат да работят заедно. За да могат да се приемат закони, за да може да има едно стабилно управление, всички депутати трябва да са насочени само към това. В момента дори първоначалната коалиция се разпадна. Има 3 партии, които категорично искат избори и ще работят за това. Не мисля, че може да има стабилност в подобен парламент, така че не бих подкрепила подобно правителство", коментира тя.

Гунчева допълни още, че категорично не би подкрепила правителство на ДБ с премиер от "Продължаваме промяната", защото ще бъде крайно неработещо и няма да получи необходимата парламентарна подкрепа.

Още един депутат напуска групата на "Възраждане"?

Слухове, че след адв. Елена Гунчева още един депутат напуска парламентарната група на "Възраждане" се появиха в интернет пространството...

"За мен най-доброто решение е програмно правителство от експерти, но за това трябва да има национално съгласие и подкрепа на всички парламентарни сили. Едва тогава би могла да се получи някаква стабилност", посочи тя.

Гунчева отправи послание към последователите си да мислят първо за България, а не за партийните интереси и за определени личности, защото никой не е по-голям от България.

"Бъдещето е такова, каквото ние си го направим като народ. За съжаление, 32 години ние все още не осъзнаваме какво искаме. Хвърляме се от проект на проект, от политик на политик, вярваме в идоли и в един момент всички се разочароват. Трябва да осъзнаем, че сме един народ и бъдещето си трябва да го изградим заедно, а не като се дразним помежду си", настоя независимият депутат.

Според нея отиваме към нови предсрочни избори.

Костадинов към управляващите: Долнопробни престъпници, национални предатели, терористи

Долнопробни престъпници, национални предатели. Това са терористи, с терористи не се преговаря – те се унищожават. Така лидерът на...

"ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще бъдат победители от следващи избори. Най-лошият вариант е да влезем в спирала от избори. Вече виждаме и каква е кризата. Една тежка зима ни чака и ще има поредица от служебни кабинети и избори, докато накрая осъзнаем какво искаме от политиците", заключи Гунчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика