X
 
 

Елена Йончева: Ще сложим край на геноцида върху възрастните хора

4861 0
photo of Елена Йончева: Ще сложим край на геноцида върху възрастните хора
Снимка: БГНЕС
„Трябва да сложим край на геноцида върху възрастните хора”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” за предстоящите евроизбори Елена Йончева при среща с граждани в Берковица.

„Може ли да работиш 45 години и да получаваш под 230 лв. пенсия и какво можеш да си купиш с тях, лекарства или хляб?”, попита Йончева.

НОИ поема преизчисляването на пенсиите, трябва само веднъж да подадете заявление

Националният осигурителен институт (НОИ) ще преизчислява служебно личните пенсии за трудова дейност на хората, които са придобили осигу...

Тя бе категорична, че пенсиите в България трябва да са съпоставими с европейските, като отчитат българските стандарти и покупателната способност. Тя подчерта че ЕС отпуска не малко средства за България, но парите отиват не по предназначение. „1.5 млн. българи живеят на и под прага на бедността. Сред тях са именно пенсионерите и младите хора”, подчерта тя.

Водачът на листата на левицата обясни, че БСП залага и на преизчисляване на всички пенсии и закон за възрастните хора. Йончева е на мнение, че основен проблем за възрастните хора е и липсата на достъп до качествено здравеопазване.

Йончева призова, ако някой се чуди за кой да гласува, да си зададе въпроса - защо сме най-бедни, защо сме най-болни в Европа, защо децата и внуците ни заминават? „Трябва да надигнем глас на 26-ти май и да спрем този модел на управление. Независимо кой ще дойде след като свалим ГЕРБ, да покажем виновните и да има възмездие”, категорична бе Йончева.

Поради големия интерес от страна на присъстващите, Елена Йончева представи и филма си „Граница”, който разкрива нередностите при строежа на възпиращото съоръжение по границата ни с Турция. Хората заявиха твърдата си подкрепа за Йончева и БСП на 26-ти май. Те я призоваха и след като отиде в Брюксел да продължи да отстоява националните интереси на българския народ със същия устрем и смелост.

Изплащането на вторите пенсии продължава да е обградено с неясноти

Осем месеца след представянето на консенсусен вариант за фазата на изплащане на втора пенсия, законопроектът с необходимите промени все...

Проф. Мариела Модева: Човекът трябва да е в центъра на европейските политики

„Човекът трябва да е в центъра на европейските политики”, заяви кандидатът за евродепутат проф. Мариела Модева. Тя подчерта, че бюрокрацията, усложняването на връзката с институциите и тежките процедури за кандидатстване по европроекти отдалечават хората от ЕС. Тя обясни, че вече 12 години сме в ЕС, но не живеем по-добре.

„Вместо тук да идват хора, нашите си отиват. Който все пак остане тук, не е спокоен", каза още тя и подчерта, че у нас имаме феномена работещи бедни. „За Европа процентът на работещите, които са на прага на бедността, са 12%. За България този процент е 24%”, каза тя. Проф. Модева подчерта, че заплащането на един професор в България е в пъти по-ниско, отколкото на негов колега в Западна Европа.

На срещите присъстваха и кметът на Берковица Милчо Доцов, областен председател на БСП-Враца Ивайло Лилов, областен председател на БСП-Монтана Пламен Младенов, както и народните представители от региона Атанас Костадинов и Илиян Тимчев.

Формулата за изчисляване на пенсиите - право на избор, но само до 2023г.

Право на избор по коя формула да се пенсионират ще имат  пенсиониращите се до 2023 година, прие парламентът на първо четене. ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Тодор от Белене налага цензура и трие коментарите !
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш и плячкосвай максимално" ! Кой не вЕрва да пита един СИК Мафиот и един 10% Пловдивски кмет . И Павианът Цвъко и Павианът Лакей Цвъ !