ГЕРБ и БСП се карат кой използва парламента за агитация

1403
ГЕРБ и БСП се карат кой използва парламента за  агитация

ГЕРБ и БСП за пореден път взаимно се обвиниха в популизъм и използване на парламента за предизборна агитация.

В последователни изявления в кулоарите на парламента, след първия неуспешен опит да започнат работа поради липса на кворум, депутатите от двете парламентарни групи обявиха опонентите си за безотговорни и страхливи и се призоваха един друг да работят по законите в пленарната зала и в комисиите.

Депутатите отмениха дългата си ваканцията

След като миналата седмица Народното събрание си гласува неочаквана предизборна ваканция, предизвикала поредица скандали, днес народнит...

Като поредното доказателство, че БСП и ДПС или просто ги мързи, или популизмът им удря тавана, определи действията на опозицията от тази сутрин Георг Георгиев от ГЕРБ.

Той критикува и колеги от управляващото мнозинство, които също не са били днес в залата, поименно посочвайки лидера на ДСБ Радан Кънев.

"Дали БСП не се изплашиха от анкетните комисии, които вчера се формираха - за горивата и Бобов дол", попита Георгиев.

НС не бива да бъде използвано за предизборна агитация, да излязат и да работят, не да се крият, да бягат, да се опитват отчаяно да си напълнят залите с избиратели, поискаха от ГЕРБ.

"БСП могат да правят само подривна дейност, да разпръскват позиви и да хвърлят плакати, избират цинизма от телевизионните екрани", допълни Ирена Соколова.

ГЕРБ не иска подкрепата на ДОСТ

Ние искаме подкрепа от българския народ, а не от партиите. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по време на брифи...

Социалистите не закъсняха с отговора, репликирани отстрани от колегите си от ГЕРБ, които преди това дадоха изявление пред медиите.

От левицата обясниха, че целта на днешната парламентарна процедура е била да тестват отговорността на управляващите към темите в НС.

"Очевидно това правителство е изчерпало своята подкрепа, тъй като няма нужното мнозинство да започне работа и да открие заседанието, очевидно е, че кампанията на ГЕРБ не въври добре, че кандидатът им се проваля", обобщи Жельо Бойчев. БСП ще носи отговорност за кворума след извънредните парламентарни избори, поясни той за ГЕРБ. Според социалистите сме на прага на безпрецедентна криза - да бъде провален изборният процес. Никога досега в хода на предизборна кампания не са променяни правилата, подчерта Бойчев.

Георги Свиленски добави, че от 84-ма депутати на ГЕРБ са се регистрирали 56 и попита къде са 30 души, което е около 600 000 български гласа, непредставени в НС. Да слязат от служебните коли, да се регистрират и да работят, поиска той.

ГЕРБ е ненадежден източник на информация, могат по три пъти на ден да си сменят мнението, така Жельо Бойчев обори твърденията, че социалистите не участват и в работата на комисии. Казват, че излизат във ваканция, за да не правят пропаганда в НС, идва техният вожд - пак се връщат, аргументира се той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика