ГЕРБ и БСП се сблъскаха за местните данъци и такси

3619
ГЕРБ и БСП се сблъскаха за местните данъци и такси
Снимка: БГНЕС

Призивът на премиера Бойко Борисов общините да повишат налозите, за да могат да посрещнат по-големите национални разходи за сигурност беше тълкуван по два коренно различни начина от Диана Йорданова (ГЕРБ) и проф. Румен Гечев (БСП) в студиото на „Лице в лице” по bTV.

„Правителството се отказа от всички данъци, които се опита да въведе преди приемането на бюджета (...) Премиерът по този начин казва: Ние се отказахме от увеличението на всички данъци, вие ги увеличете”, коментира социалистът, като напомни за вдигането на Данък „Общ доход” с до 2% през общините, т.нар данък „Градина” и др.

И в Перник може да се плащат местни данъци и такси в пощата

"Български пощи" ЕАД сключиха договор и с Община Перник за плащане в пощенските станции на местни данъци и такси. Досега подобни догово...

Йорданова коментира, че изказването на премиера е било извадено от контекста и той е обяснил, че общините трябва да покажат дисциплина в европроектите, тъй като именно това е първото място, откъдето ще се посегне за дофинансиране на сигурността в ЕС.

„В общините има изключително много несъбрани средства”, отбеляза тя и призова новите кметове да изискват справки от дирекциите за местни данъци и такси, за да не се изпускат давностните срокове. По думите й е възможно не само да се събере дължимото, но и да се стигне до преизпълнение.

Бюджет 2016 – основа за реформи или стъпка към дългова спирала?

Гечев отново разкритикува решението депутатите от бюджетната комисия да получат в последния момент проектозаконите за бюджетите на държавата, НЗОК и ДОО. Йорданова на свой ред повтори казаното от председателя на комисията Менда Стоянова, че на опозицията просто не й се е работело и затова е напуснала заседанието.

Столична община установи печатна грешка в съобщенията за местни данъци и такси

Столична община установи печатна грешка в съобщенията за местни данъци и такси, съобщиха от пресцентъра на кметството. В изпратените из...

„Бюджетът е почти копи-пейст от миналата година”, заяви Гечев, като по думите му парите ще отиват в една нереформирана икономика. „Управляващите нямат нито една реформа – реформирали са секция „Водоплаващи птици”, картинно се изрази професорът.

Йорданова подчерта, че „бюджетите не правят реформи, а създават предпоставки” за тях.

Двамата се сблъскаха и по въпроса с трупането на нов дълг. Според Гечев страната влиза в дългова спирала и за три години задлъжнялостта се е удвоила. „Когато вземеш заем, за да покриваш стари дългове, няма изменения в салдото, изключително далеч сме от гръцки сценарий”, заяви на свой ред Йорданова, която подчерта, че у нас съотношението дълг-БВП е в пъти по-добро от това в други европейски страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика