ГЕРБ: Нинова да не опитва да манипулира Радев

2135
ГЕРБ: Нинова да не опитва да манипулира Радев
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова по никакъв начин да не опитва да манипулира президента Румен Радев, а той честно, почтено и съвестно да си влезе в правомощията на новоизбран президент. За това призоваха депутати от ГЕРБ.

Задавам въпрос към Корнелия Нинова официално и очакваме адекватен отговор за в бъдеще Вие, ръководството на БСП или самата партия ли ще бъдете тези, които ще спускат решенията на новоизбрания президент, с БСП ли ще съгласува своите действия?, запита депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

„От анонсираното от г-жа лъжа явно БСП няма да даде своята благословията България да има служебно правителство, което да встъпи в длъжност и да имаме гаранция, че ще се запази в януари месец. След като само преди месец и половина Радев беше избран с надеждата, че ще бъде равноотдалечен и еманципиран, беше му гласувано доверие като извънсистемен, неполитически играч, благодарение, на което българските граждани подкрепиха една такава нова за държавата платформа. Виждаме, че всъщност решенията му се диктуват от БСП и по-точно от партийното ръководство“, смята Георгиев.

„Оттук нататък много се надявам отговорността да бъде поета от БСП и нейния лидер, да се оттеглят от този дебат, касаещ служебното правителство и Нинова по никакъв начин да не опитва да манипулира президента Радев, а той честно, почтено и съвестно да си влезе в правомощията на новоизбран президент“, апелира Георг Георгиев, цитиран от БГНЕС.

От своя страна Ирена Соколова от ГЕРБ призова Румен Радев да „встъпи в своята функция на вече избран президент и да се държи отговорно със собствено самочувствие, съдържание и стойност към българските граждани, които са гласували за него, а и за тези, които не са гласували за него, защото ще бъде президент на всички”.

„Във времето, в което все още не е предал мандата сегашният президент и не е встъпил новия имаме период на засичане. Това не е период, в който той пребивава, а в който трябва да даде своята приемственост към мандата на президента”, каза Соколова.

Според нея отстъплението на Румен Радев от Консултативния съвет по национална сигурност с аргумент, че няма достъп до класифицирана информация звучало нелепо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика