Готви се поредна голяма чистка в държавата, опасява се Борисов

19975
Готви се поредна голяма чистка в държавата, опасява се Борисов
Снимка: БГНЕС

Ще има голяма чистка, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента във връзка с назначенията на управляващите. Коментарът дойде по повод кандидатурата на Лидия Руменова за нов председател на Сметната палата.

„Как може бивша съветничка на Станишев да дойде след това като институция и да одитира например политическите партии? Това е тотален разпад. След това действително ще има голяма чистка. С тези безумни назначения, които правят, няма как да не се случи това”, смяата Борисов, предаде Агенция "Фокус".

Ерменков предложи да има комисия за назначения и уволнения на държавни служители

Председателят на Временната анкетна комисия за грубото партийно кадруване, по-известна като комисията за калинките, отново наблегна на ...

„Това са опорните точки, по които работят. В момента тези хора в ДФЗ дават да се правят проекти, програми, които дори от Брюксел не са одобрени. Разпадът в държавата е тотален”, каза Борисов във връзка с това, че от Държавен фонд „Земеделие” са признали, че по времето на ГЕРБ не е имало яхти, закупувани с европейски средства за земеделие.

На въпрос за това, че изтича срокът за референдум на поставените въпроси от президента Росен Плевнелиев, Борисов коментира: „С този парламент, с тази тройна коалиция, която виждате как се събира по коридорите – БСП, ДПС и „Атака”, няма никакъв шанс в държавата да се случи нещо положително". Той обясни, че в България нищо не е прогнозируемо: „Затова и инвеститорите бягат, затова безработицата мина 40 000 души повече, отколкото ние им оставихме. Затова инфраструктурните проекти се замразяват, спират се плащания”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика