Гълъб Донев се измъкна от въпроси: Ще отговарям друг път

5341
Гълъб Донев се измъкна от въпроси:  Ще отговарям друг път
Снимка: БГНЕС

След като служебният министър-председател Гълъб Донев откри учебната година в 60-то ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в София той даде брифинг пред медиите, като на практика се измъкна от отговори на важни въпроси. Министър-председателят отклони въпросите с аргумент, че днес е 15 септември и иска да се фокусира върху първия учебен ден и че ще отговаря друг път. 

Още: Сашо Пенов си пожела учебна година, независеща от цената на тока и газа

Първият въпрос към Гълъб Донев беше какви ще бъдат действията на държавата за осигуряване на присъствена учебна година с оглед на енергийната криза. „Това, което ще направи правителството, е да осигури нормално присъствие и нормален учебен процес на всички училища в страната, да не отклоняваме децата в присъствената форма на обучение, ще се положат всички усилия да забравим здравните и енергийни кризи“, каза Гълъб Донев.

Още: Тихо, моля, че преговарям

Второто важно питане към премиера бе дали това, че „Газпром“ не отговаря на нашите искания да възстановим доставките - прави темата затворена. „Не бих искал да отговарям на въпроси, които не са свързани с първия учебен ден. Ние сме направили всичко необходимо, така че да осигурим необходимите количества за страната така, че училищата да не останат на студено и тъмно, да има достатъчно газ и други горива, които се използват от училищата“, бе отговорът на служебният премиер.

Той призова да се уважат учениците, учителите, които днес празнуват първия учебен ден. „Днес е първият учебен ден, когато всички погледи са насочени към учениците и децата. На тези въпроси ще отговарям друг път. Нека 15 септември бъде денят, в който отдаваме нашата признателност към нашите учители“, каза Гълъб Донев.

„Нека този 15 септември бъде във фокуса на учениците и учителите“, каза Донев.

На въпрос как ще коментира вчерашния доклад на ДАНС за руското влияние в България и дали има доверие на нашите служби, служебният министър-председател отговори следното: „Нека да пречупим въпроса през днешния ден. Няма българин, който да не се вълнува на 15 септември, когато всички български деца прекрачват прага на българските училища. Имаме много голяма цел, която сме си поставили. Българските деца да не възпроизвеждат чужди мисли, а да мислят със собствените си мисли, да могат да се изразяват добре така, че да направим онази крачка, която ни дели от това българската нация да бъде малко по-добре образована.

Той заяви, че 15 септември е датата, в която не би искал да измества фокуса към други теми. Служебният премиер препоръча на политиците да се научат на първия учебен ден, че от тук нататък България е се управлява от коалиционни споразумения. Той обърна внимание, че в думата споразумение се съдържат три думи: спор, мисъл и умение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика