X
 
 

Херо Мустафа: Какво да очакваме от срещата Борисов - Тръмп

3287 0
Херо Мустафа: Какво да очакваме от срещата Борисов - Тръмп
Снимка: БГНЕС
Два основни акцента ще има срещата между премиерът Бойко Борисов и американският президент Доналд Тръмп на 25 ноември: сигурност и енергетика. Това става ясно от думите на посланика на САЩ у нас Херо Мустафа.

Пред в. "24 часа" тя казва:

Доналд Тръмп посреща Бойко Борисов на 25 ноември в Белия дом

Президентът Доналд Тръмп ще приеме министър-председателя на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, 2019 г., като з...

"Президентът Тръмп и премиерът Борисов ще обсъдят нашето стабилно и разрастващо се сътрудничество в областта на сигурността: всичко - от съвместните ни тренировки и учения до модернизацията на въоръжените сили и, разбира се, придобиването от България на изтребителите F-16. Те ще обсъдят начини за увеличаване на взаимната ни търговия и инвестиции, което включва и борбата с корупцията, както и стремежа на България да се присъедини към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

След посещението на помощник държавния секретар Кристофър Форд миналата събота в София президентът Тръмп и премиерът Борисов ще обсъдят енергийната сигурност на  България, диверсификацията на енергийните източници, както и пристигането на експертна американска делегация, която да помогне за оценка на бъдещето на ядрената енергетика на България."

И като добавка, ще бъде обсъдено и "желанието на България за безвизово пътуване до САЩ", добавя Мустафа.

Визитата се очаква с особен интерес от политическите анализатори у нас. В неделя един от най-колоритните ни бивши външни министри Соломон Паси даде няколко съвета на премиера Бойко Борисов за срещата с Доналд Тръмп. Според Паси, американският президент е достатъчно ексцентричен и към него трябва да се подходи нестандартно - като например да му се предложи да купи остров и АЕЦ Белене, едновременно. Вижте още от съветите на Соломон Паси в тази статия.

Тръмп оттегля САЩ от Парижкото споразумение за климата

САЩ определено ще се оттеглят от Парижкото споразумение за климата, потвърди президентът Доналд Тръмп. Той направи това съобщение на ен...

"Изграждането на силна демокрация изисква постоянна работа за защита на върховенството на закона и свободата на медиите. Само когато всички гласове може да бъдат чути и когато гражданите вярват в своето правителство и неговите институции, една държава и икономика могат да достигнат пълния си потенциал", казва още посланикът на САЩ Херо Мустафа, предава БГНЕС.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители