Христина Христова: Разделението „ляво-дясно” постепенно се измени към краен либерализъм и консерватизъм

13585
Христина Христова: Разделението „ляво-дясно” постепенно се измени към краен либерализъм и консерватизъм
Снимка: Личен архив във Facebook

"Резолюцията на Европейския парламент за свободата на ЛГБТ хората няма юридическа стойност, а е пиар, част от политиката на мейнстрийма за формиране на едно ново глобално обществено съзнание, свързано с налагането на джендър идеологията.

Политиката на налагане на диктата на малцинствата над мнозинството набира все по-голяма скорост. Тя обаче бърка дълбоко в културния и в цивилизационен фундамент на обществата и на човека персонално." Това коментира пред БНР Христина Христова, главен редактор на електронното издание „Memoria“.

Ирини Зикидис посочва какво правят либералните НПО-та

"Преди време бях чела някакво американско изследване, че нито едно либерално НПО не е било закрито след постигане на целите, за които е...

По думите й е видимо с просто око, че става дума за налагане на един нов либерал-фашизъм.

"Виждаме как Западът деконструира самия себе си. Това, което тълкуваме като мейнстрийм, като геополитически и чисто политически действия, има своите корени в една тенденция на разпад на западната цивилизация, която изчерпа себе си и бяха подменени фундаменталните ѝ културни и цивилизационни кодове. В глобален мащаб наблюдаваме как политическите елити се променят, самата геополитическа структура се променя.

От нашето познато разделение „ляво-дясно” постепенно се измени към краен либерализъм и консерватизъм. Започва създаването на нов световен ред - концентриране на материалния ресурс и капитал в този прословут 0,1% от богати наднационални елити и разрушаване на всичко останало, създава се едно владеене на цялото човечество – в икономически, политически, културен план. За да няма съпротива в обществата, социалната тъкан, с която сме свикнали да живеем, трябва да бъде разкъсана, хората да бъдат объркани, да им се промият тотално представите за пол, раса, национална държава, семейство, социални общности", изтъкна още Христова.

Тя наблегна, че е важна ролята на мислещите хора: "Това са хората, които продължават да говорят, да пишат, да се обединяват. Съпротивата срещу този краен либерален тоталитаризъм е видима и постепенно става видима и ясна в целия свят. Човечеството няма как да остави махалото да се движи само в едната посока – в един момент то удря стената, разбива я и се връща назад. Важно е мислещите хора да продължават да помнят и да отстояват хилядолетните принципи на хомосапиенс, да продължават да будят хората."

Евродепутатите обявиха ЕС за зона за свобода за хомосексуалните хора, включително и в България

ЛГБТИК лица". Резолюцията бе подкрепена от 492 евродепутати, сред които и повечето български пратеници в Брюксел, а бе отхвърлена от 14...

"Наблюдаваме нещо много смешно – десните, които уж трябва да отстояват по-консервативни ценности, са прегърнали идеите на крайния либерализъм.

В същото време, БСП, която е лява партия, проявява едно изключително умерено консервативно и мъдро поведение –откакто Корнелия Нинова е лидер на тази партия. Те се противопоставиха категорично на Истанбулската конвенция и продължават последователно да го отстояват. Лявото чрез БСП остана едно хубаво, старомодоно, класическо ляво, което се концентрира върху социалните политики и социалната справедливост, което е истинското призвание на лявото и не се поддаде на този либерален разгул, който завладя цялото общество", категорична е тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика