Христо Иванов: Руските агенти, които угаждат на Путин у нас, са Доган и Борисов (ВИДЕО)

82789

Винаги когато прокуратурата си върши работата, имаме малък празник. Всяко действие, насочено срещу чужди интереси, включително кремълски интереси в България, е нещо, което трябва да приветстваме.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" съпредседателят на "Демократична България" и водач на листата в 25 МИР София, както и в Пловдив, Христов Иванов. Той коментира шпионския скандал от последните дни, като посочи, че той попада в една установена традиция на шумотевица, от която нищо не излиза. Иванов попита защо не е екстрадиран водещият офицер от руското посолство и кои са политическите лица и отговорните кадри в Министерството на отбраната, които са допуснали възникването на тази шпионска клетка.

"Има няколко много видими руски агенти в България. Ахмед Доган например, който получи медал от Путин. И един човек, който построи за три милиарда една тръба само за да угоди на полковник Путин - казва се Бойко Борисов. Докато не видим истинско разплитане на високите политически нива на руското влияние в България, за мен това (последната шпионска афера - бел. ред.) се ограничава до познатия предизборен шум, който прокуратурата провежда, за да тушира проблеми", заяви Христо Иванов.

Лидерът на "Да, България" посочи, че е сигурен, че и Гешев, и Борисов са изпаднали в ужас от думите на президента на САЩ Джо Байдън към Владимир Путин. "Те са разбрали, че бързо трябва да сменят камуфлажа". Според Христо Иванов за връщането на девет от десет прокурори от страна на Лаура Кьовеши се подава оставка.

"Типично е за действията на българската прокуратура да се занимава с пиар вместо със законоохранителна дейност. Още повече, че това е начин Гешев да се върне в политическия оборот. Той беше изчезнал. Очевидно през тази тема за шпионския скандал са решили да го върнат, за да тушират евентуални размисли след изборите - да се търсят възможни коалиционни формули през жертване на тази фигура", коментира Христо Иванов.

"Аз всеки ден говоря с хората по улиците, защото, за разлика от Борисов, аз ходя по улицата. Борисов не смее да се появи на нито една българска улица. Предизвиквам го като е толкова е успешен българският модел за справяне с пандемията, да излезе и да се разходи по "Витошка", каза Христо Иванов по повод справянето с коронакризата у нас. По думите на съпредседателя на "Демократична България" Борисов не смее да се покаже никъде. "Това е един човек, който се крие в дълбока нелегалност - само в джипката, като приказва, че раздава пари. Създават през неговия пропаганден апарат абсолютно фалшива реалност и тази фалшива реалност трябва да бъде счупена", посочи Христо Иванов, като призова хората да излязат и да гласуват.

Целия разговор с лидера на "Да, България" гледайте във видеото.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика