Илиян Василев: Господа Борисов, Митов, Доган - искате война. Ще я получите

92334
Илиян Василев: Господа Борисов, Митов, Доган - искате война. Ще я получите
Снимка: БГНЕС

"Да, прав бе Кристиан Таков, че трябва да пазим правото от закона. В казуса с гражданството на Кирил Петков, който засегна мафията жестоко като разкри далаверите им в ББР и ДКК, нещата са прости.

Правото е на негова страна, защото нотариално заверената декларация е неговия акт, неговата воля. Процесът от тук нататък е извън негов контрол. И забележете, пак от гледна точка на правото, нещата би трябвало да ясни - тъй като няма хипотеза канадската държавата да му откаже, нито пък той да върне процеса. Само е въпрос на време. От гледна точка на Конституцията е ясно - той е български гражданин без конфликт на лоялност и гражданска принадлежност.

Петков за казуса с гражданството: Може ли българската конституция да бъде подчинена на чужда?

Възможно ли е българската конституция да бъде подчинена на чужда... Не можем да подчиним българската конституция на административни акт...

Но ДПС и ГЕРБ които са новата коалиция на статуквото се нахвърлиха върху му, за да намерят някаква контраигра след разкритията за полицейското насилие. ИТН също се включиха в тази игра и удостовериха на практика не толкова плаващото "мнозинство" което трябваше да ни управлява", пише бившият дипломат Илиян Василев във Фейсбук.

"Нека дадем и по-общ контекст по темата с българското гражданство. Идеята да няма двойно гражданство в Конституцията е да се избегне конфликта на принадлежност, съответно на лоялност. И Кирил го е направил по единствения възможен начин.

Ясно е, че покрай тази атака срещу Петков и срещу служебното правителство се цели и дискредитация на президента Радев в навечерието на президентските избори.

Но още по-конкретно тези брутални мафиози целят да отменят и цялата му дейност и актове, които накърниха интересите им и затвориха кранчето на достъпа до публични пари. Цялата тази паплач сега вие на умряло защото тя от конкуренция и пазар не разбира, разбира единствено от "усвояване" на публични - национални и евро - средства. Перспективата такива като Петков да останат в управлението не им дава мира.

Официално: Конституционният съд решава дали Кирил Петков законно е икономически министър

Конституционният съд (КС) официално образува дело по казуса с гражданството на служебния икономически министър Кирил Петков, става ясно...

За тези хора няма проблем да продават българско гражданство на мафиоти, дори заподозрени за връзки с терористични клетки, няма проблем да "доказват" своята лоялност към българската държава, като работят за интересите на други държави, да държат сметките си в офшорни зони, да се обогатяват безогледно с кражби на публични средства. И сега точно тези люде с компрометиран морал ни говорят за закон и правила?!

Казусът изпраща смразяващо послание към всички българи зад граница, които напуснаха страната, за да търсят невъзможното щастие, квалификация и благоденствие, което същите тези политически мутри, им отказаха в Родината. Сега искат да им покажат, че не са желани обратно - само парите им са ОК, съветите и личното участие в управлението - не.

Намирам пряка връзка между съпротивата на ДПС и ГЕРБ срещу електронно и дистанционно гласуване /по пощата/ и тази атака срещу Петков. Целият модел на ГЕРБ почива върху отсъствието от страната - физическо и виртуално - на българската емиграция, като избиратели, депутати и като участници в управлението. Защото българското общество бързо разбира кое е добро за него, кои хора са качествени и милеят за него, и кои са подставени лица на паразитиращата класа, от политически олигарси.

И започна да прави правилните избори. А българите в чужбина могат сами да си направят извода и за деградацията в средите на ИТН.

Даниел Митов от ГЕРБ: Искаме незабавното отстраняване на Кирил Петков

Указът на президента Радев, с който назначи служебния кабинет, в частта за министъра на икономиката Кирил Петков, е противоконституцион...

Е, господа Борисов, Митов, Доган - искате война. Ще я получите."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Станислав Балабанов: Докладът от комисията за митниците е внесен в прокуратурата

Вяра Тодева: Съществува опасност държавата и общините да загубят голяма част от своите имоти

Румен Христов: Не сме свалили доверие от Александър Йорданов

Глушков има нов заместник в Министерството на спорта - служител в ООН

"Помолих да бъда сменен, ако не се получи едно условие": Земеделският министър проговори за оставката си

Радан Кънев - пети, Елисавета Белобрадова - последна: ПП-ДБ нареди евролистата си (СНИМКИ)

"Той ми е любимец": Божков поиска предизборен дебат с Бойко Борисов (ВИДЕО)

Георги Георгиев: Ще бъдем гласът на гражданите в парламента

Ясни са водачите на листите на ПП-ДБ за изборите - Кирил Петков, Ицо Хазарта и Христо Иванов повеждат София

"Не намираме искрени партньори": Партията на Цветанов няма да участва на изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика