X
 
 

Избраха Валери Симеонов за зам.-председател на парламента, ДПС напуснаха залата

3230 2
Избраха Валери Симеонов за зам.-председател на парламента, ДПС напуснаха залата
Снимка: БГНЕС
В първия работен ден на депутатите за тази седмица лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на Народното събрание.

Той заема овакантения от Явор Нотев пост, който от лятото не е част от парламентарната група на "Обединени патриоти".

Валери Симеонов: Който не спазва закона, трябва да бъде репресиран

"Аз съм дисциплиниран човек и като се захвана с нещо си върша работата. Политиката не трябва да бъде пренебрегвана, тя е много важна. ...

Решението бе прието със 118 гласа "за", 6 "против" и 6 "въздържали се".

Предложението на "Обединени патриоти" да изберат Симеонов за зам.-шеф на парламента обаче предизвика реакцията на ДПС, които в знак на протест демонстративно напуснаха пленарната зала.

Остро реагира и Павел Шопов от "Атака", който доскоро бе част от малката патриотична коалиция.

"Стигна се до безчестие да бъде предложен за зам.-председател на Народното събрание един провалил се вицепремиер", посочи Шопов.

"За разлика от ДПС ние от „Атака“ няма да излезем от залата. Няма да напуснем. Оставаме да кажем това, което имаме.

Симеонов: Протестите срещу Гешев може да преминат в метеж

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов теоретично не изключи възможността протестите срещу Иван Гешев да преминат в метеж. "Нямам информация ...

Ние оставаме да кажем, че това напускане е един мним конфликт със Симеонов и НФСБ за неговото легитимиране.

Това, което става днес с предложението му за избиране за зам.-председател на НС е логично предложение на фона на всичко онова, което се правеше през последните месеци“, каза още Шопов.

В средата на миналата година Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, след като почти месец майките на деца с увреждания излизаха всяка вечер на протест срещу него заради думите му, че са „кресливи жени“ с „уж болни деца“.

Тогава оставката му поискаха и от ДПС, „Воля“ и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.. Единственият, който го защити, беше третият коалиционен партньор в "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов.

Същевременно Народното събрание освободи Цветелин Софрониев като член на Комисията за защита на личните данни. „За“ освобождаването на Софрониев гласуваха 170 народни представители, без „против“ и „въздържали се“. Това се налага, тъй като той е подал заявление за освобождаване на 13 ноември 2019 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Защо така бе ДуПеСари, ами нали Валерката Циганина е от вашата боя !
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    атака говорителите на дпс...със запалването на килимчето докараха 44 депутати в народното събрание от дпс...после гласуваха за орешарски и пеевски от дпс...
    : 0 !