X
 
 

Изхвърлиха "Атака" от "Обединени патриоти". Предстои ли криза в управлението?

2823 2
photo of Изхвърлиха "Атака" от "Обединени патриоти". Предстои ли криза в управлението?
Снимка: БГНЕС
Партия "Атака" беше изключена от коалицията "Обединени патриоти". Депутатите Волен Сидеров, Павел Шопов и Десислав Чуколов са изключени от парламентарната група. Това обявиха на брифинг лидерите на оставащите в коалицията ВМРО и НФСБ.

Решението за "отлюспването" на атакистите е взето с 20 гласа "за" и нито един "против" и "въздържал се", съобщи Нова телевизия.

"Атака" оспорва отстраняването на Сидеров

Депутатите от "Атака" депозираха писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което оспорват решението за промяна в ...

"Атака" отдавна не е част от коалицията и патриотичното пространство като цяло. Очевидно в "Обединени патриоти" нейните представители са видели шанс за политическо оцеляване в момент, в който партията им сама не би могла да прескочи бариерата за 44-то Народно събрание, а след изборите следват само собствените си интереси", пише в декларация на "Обединени патриоти".

Партията на Волен Сидеров е обвинена в атаки и клеветнически кампании срещу другите 2 партии с цел да ги дискредитира. Атакистите системно саботирали заседанията на коалицията и блокират ключови решения и политики на парламентарната група, твърдят от НФСБ и ВМРО.

"Повече от една година коалицията не работи", обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обвини колегите си, вече изключени, в "системен саботаж на взети решения на групата, атаки персонални" срещу Валери Симеонов и срещу самия него.

Двете партии определиха "Атака" като самоизолирала се и самоизключила се от съюза с тях.

Сидеров иска от ГЕРБ да каже изключена ли е "Атака" от управлението

По силата на закона продължавам да бъда председател на ПГ на "Обединени патриоти". Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време ...

"Всяко нещо си има край. Няма смисъл от тази агония, да създаваме само шум в системата. Явно г-н Сидеров и неговите колеги от "Атака" не желаят да работят с НФСБ и ВМРО, нека да плуват свободно в океана", добави Каракачанов.

Той обаче подчерта, че това решение не нарушава мнозинството в пленарната зала и не застрашава управленския мандат.

Решението за изключването на партия "Атака" е неправомерно. То ще бъде проучено и едва тогава ще дадем официален коментар, заявиха от пресцентъра на партията на Волен Сидеров, цитирани от БГНЕС.

Напрежението в "Обединени патриоти" е нещо обичайно през последните няколко месеца. "Атака" очевидно има остри противоречия с другите 2 партии и постоянно ги напада публично по различни теми. "Топлите" чувства между Волен Сидеров и Валери Симеонов отдавна са известни, но напоследък мишена на Сидеров станаха Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки.

Сидеров: Можем да изкараме мандата и без да се обичаме и целуваме

"Можем да изкараме мандата и без да се обичаме, прегръщаме и целуваме помежду си. Политиката не е емоция, брак или годеж, а е съвместна...

В резултат на дрязгите той беше свален от поста председател на парламентарната група на коалицията, а в отговор от партията му обвиниха НФСБ и ВМРО в нарушение на коалиционното споразумение, но все пак останаха част от коалицията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Шебек Шкембе Каракачан, всепризнат водач на слугинажа на ГЕРБ, а ВМРО са ненуждни на България, откъдето и да ги погледнеш . Техният девиз : "Кокал на всяка цена" .
  • ДуПеСе да се закрие 1.1 ДуПеСе да се закрие преди 1 месец Профил на трол?
    Перхидроленият предател го разкараха...
    : 1 !