Яне Янев не пожела да разкрие кой от ВСС му е пратил SMS-а за Панов

3772
Яне Янев не пожела да разкрие кой от ВСС му е пратил SMS-а за Панов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на РЗС Яне Янев, който е съветник на премиера Бойко Борисов, отказа да назове кой от Висшия съдебен съвет му е дал информацията от SMS-а, който той е изпратил на Борисов.

В четвъртък във ВСС стана скандал, след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов показа препратено му от премиера съобщение, в което член на съвета „рапортува” на министър-председателя, че съдебните кадровици не са разрешили той да бъде привикан във връзка с казуса „Яневагейт”.

Калфин: Няма да се допуска политическо и лобистко влияние върху ВСС

Няма да се допуска политическо и лобистко влияние върху членовете на ВСС. Това каза зам.-председателят на ПП АБВ Ивайло Калфин по време...

Този SMS е изпратен от служител във ВСС, който е няколко мандата на работа там и е изключително почтен и свестен човек, разкри само Янев пред bTV.

Лидерът на РЗС обаче отбеляза, че никога няма да каже името му, освен ако компетентните органи не поискат.

„Като журналист не издавате вашите източници, а искате да кажа кой във ВСС от администрацията ми е дал тази информация, за да я препратя на премиера – никога няма да го направя”, обърна се Янев към водещия Светослав Иванов.

Аргументът на Янев беше, че запазва самоличността на информатора си в тайна, за да го предпази от репресии. Той посочи още, че информаторът не е негов роднина.

Яне Янев признал, че той е пратил SMS-а на Борисов

Лидерът на РЗС и бивш кандидат за кмет на община Сандански Яне Янев е човекът, изпратил SMS-а до премиера Бойко Борисов, заради който в...

Казал съм „А” и ще стигна до „Я” в близките дни, закани се още Янев.

Той твърди, че преди да покаже SMS-а на журналистите, шефът на ВКС Лозан Панов е излязъл от заседанието на ВСС и се е консултирал с друго лице, което в момента не е от съдебната система и няма нищо общо със съдебната власт. Тази информация Янев имал от същите свои източници във ВСС.

Янев нарече клюки и интриги твърденията, че неговият кум му е изпратил информацията. „Моят кум се казва Стоян Ръждев и той е от Сандански. Никога не е имал нищо общо със съда и прокуратурата”, подчерта съветникът на премиера.

В съдебната система през последните 25 години има мафия с бели якички, която е превърнала част от правосъдието в правокупуване, а не в правораздаване, каза още Янев.

Съдия от Етичната комисия към ВСС: Възхищавам се на това, което Лозан Панов направи

След SMS комуникацията, която беше осветлена от председателя на ВКС Лозан Панов по време на заседанието на Висшия съдебен съвет вчера, ...

Имам потресаваща информация за случващото се в СГС и във ВКС, отбеляза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика