Йордан Цонев: ГЕРБ нямат мнозинство, което да ги прави спокойни

6520
Йордан Цонев: ГЕРБ нямат мнозинство, което да ги прави спокойни
Снимка: БГНЕС

Предстоят не един, а няколко вота на недоверие към правителството, а 122 души, не е мнозинство, което да прави ГЕРБ спокойни. Това заяви в интервю за БНР депутатът от ДПС Йордан Цонев.

В отговор на въпрос, той уточни, че неговата партия вече не е склонна да се включи в едно ново правителство на ГЕРБ, ако сегашното падне.

Премиерът: Вот на недоверие се прави, за да мине, а не за парадиране

Периодът явно е подбран неслучайно. Така премиерът Бойко Борисов коментира факта, че през следващата седмица започват консултациите за ...

Цонев отказа да очертае възможните коалиции, ако ДПС успеят да изпълнят целта си да махнат националистите от властта, както се заканиха. Той допълни, че има варианти, както в този парламент, така и в един нов, след избори.

Според Йордан Цонев не е изключено при нови избори в Народното събрание да влязат формации, които сега не съществуват. Той подчерта, че за момента ДПС има една цел и тя е да се извадят националистите от властта. "Нямаме достатъчно депутати за да инициираме вот, но ще си партнираме с другите партии, заявили се като опозиция", уточни той в отговор на въпрос.

Йордан Цонев посочи, че ДПС няма да подкрепят бюджета за следващата година, като не харесват и алтернативният, подготвен от БСП. Той подчерта, че ръстът на икономиката не е заслуга на ГЕРБ, а въпреки тях.

"Нашият ръст е заради възстановената европейска икономика и увеличаване на износа, както и заради увеличеното потреблението, идващ от доходите в частния бизнес и харченето на спестяванията от банките, заради ниските лихви по депозитите", посочи депутатът.

Стойнев: С вота на недоверие искаме да променим вредния модел

Работа на опозицията е да показва грешките на управляващите. Ако в парламента те имат 121 гласа, то те започват да губят доверие в бъ...

Също по БНР министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ДПС никога не са подкрепяли правителството и дори са закъснели с първия вот на недоверие. Той не се съгласи с твърдението, че последната седмица е тежка за управлението. "Нямаше леки седмици в последните шест месеца", обобщи Каракачанов.

Той посъветва ДПС, ако искат да направят нещо полезно за страната, да не се занимават с демонтаж на правителството, а с разрушаване на паметници и чешми, издигнати от тях в цялата страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика