Йордан Цонев: Местан искаше да прави от ДПС филиал на една чужда партия

3946
Йордан Цонев: Местан искаше да прави от ДПС филиал на една чужда партия
Снимка: БГНЕС

Не мога да забравя и да правя коментар върху думите на човек, който искаше да прави от ДПС филиал на една чужда партия. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в отговор на въпрос как гледа на искането на ДОСТ на Лютви Местан България да признае официално турско малцинство. Цонев не пожела да коментира темата.

ДПС ще гласува против Бюджет 2018 и номинацията на Кирил Ананиев за здравен министър, но за сметка на това ще подкрепи вота на недоверие към правителството, който ще бъде внесен от БСП, заяви той.

Симеонов: Местан да отвори Конституцията и да прочете, че в България няма малцинства

Този човек трябва да отвори Конституцията и да прочете, че в България няма малцинства. Такава е Конституцията, такива са законите и да...

Той обясни позицията на движението против номинацията на Ананиев с думите: „защото неведнъж сме казвали, че проблемът в здравеопазването не е кой го управлява, а че няма реформа“. Според него НЗОК трябва да се демонополизира и да навлезе пазарът – „новите каси да си сключват взаимоотношенията с болниците, те да си определят цените на пътеки и услуги, не държавата, не по административно-команден път, за парите на пациента да следи каса частник, а не партиеца, сложен в тази каса обществена“.

И в този бюджет има зрителни измами, каза още Цонев. „Имаме икономически растеж, казват ГЕРБ и финансовият министър, защото всичко е спокойно, правителството е стабилно, държавата е управлявана добре. Обаче като направиш анализа се вижда, че никакъв принос няма правителството за тези 4%. Тези 4% по компоненти се дължат не на действието на правителството, а на бързото възстановяване на европейската икономика, на увеличаващия се износ на България към ЕС, дължат се на вътрешното потребление, което обаче не се дължи на повишените доходи, защото няма такива“, заяви той, цитиран от бтв.

Цонев посочи и че кабинетът е започнал да рекламира бюджета, преди да го е показал на опозицията. "В него няма реформи. Секторът на здравеопазването се нуждае от реформи, той е каца без дъно. Секторът на образованието иска визия как ще се развие висшето образование, не 30 – 40 хил. деца на година да отиват да учат в чуждите висши учебни заведения, а ние да имаме 52 ВУЗ-а, да субсидираме всеки приет студент и насреща децата ни да бягат и да остават там“, коментира още Цонев.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие заради включването на патриотите в управлението. „Те не са патриоти, кое им е патриотичното? Патриотизмът е зададен от Левски. Той казва, че в България трябва да живеят добре, като равни, българи, турци, арменци и т. н. Това е патриотизмът. В името на България да обединяваш всички етноси. А тези хора са етнонационалисти. Тяхната идеология е всичко срещу турците, срещу циганите и насъскването на един етнос срещу друг. Това не е патриотизъм, това е и опасно за националната сигурност“, заяви още Цонев.

Местан със завоалирана заплаха, иска признаване на турско малцинство

Партията на Лютви Местан – ДОСТ, поиска България официално да признае, че има турско етническо малцинство на българска територия....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика