Кадиев: Който се е хванал с националисти, не изкарва дълго

625
Кадиев: Който се е хванал с националисти, не изкарва дълго
Снимка: БГНЕС

Изборният кодекс беше заченат в грях и се получи едно мъртвородено изчадие. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV независимият депутат и лидер на партия „Нормална държава” Георги Кадиев.

По думите му с отхвърлянето на ветото на президента Росен Плевнелиев парламентът е унижил българите в чужбина, както и президента Росен Плевнелиев.

Изборният кодекс беше заченат в грях и е едно мъртвородено изчадие

Изборният кодекс беше заченат в грях и е едно мъртвородено изчадие. Това определение даде Георги Кадиев в коментар за ветото на презид...

„Гласувах за ветото с убеждението, че българската диаспора трябва да се уважава и цени, да бъде привързвана към България и това е един от начините. Знам колко е важно за тези хора да имат някаква връзка със страната, дори и малка част от тях да гласуват”, аргументира се Кадиев.

По думите му сме станали свидетели на извиване на ръцете от страна на Патриотичния фронт. Той прогнозира, че предстои следващото извиване на ръце, когато „България на гражданите” ще кажат: „Или ще приемете закона на Кунева, или ние излизаме”.

„Ако ГЕРБ реши да си купува мнозинства за всеки различен законопроект и да събира гласове, може да прави някакъв тип правителство на малцинството. Но това не издържа, къде са реформите? Всеки ден да се бориш за 5-6 гласа”, коментира Кадиев.

Намерението на президента да сезира КС заради Изборния кодекс раздели депутатите ГЕРБ предложиха държавният глава трябва да изчака внасянето на новите текстове

Кадиев: Пеевски е или в Дубай, или в Катар

От това, което чета по медиите и чувам от част от колегите от ДПС, разбирам, че Делян Пеевски е или в Дубай или в Катар или и двете. То...

„Тази конструкция не може да издържи. Който се е хванал с националисти, не изкарва дълго”, каза той. Според него, колкото по-рано се проведат избори, толкова по-добре. По думите му е най-добре вотът да е 2 в 1 , за да се спестят 30 милиона лева.

Не подкрепихме ветото, защото според нас то не беше пълно, каза Явор Хайтов от "Народен съюз".

„Искаме кметовете на кметства в малките населени места да се избират също като в големите общини, против сме кметове на кметства с под 400 жители да бъдат назначавани”, разясни той.

„Не бива да се приема, че ние, които не сме подкрепили ветото на президента, сме за ограничаване на правото на гласуването на българите в чужбина”, подчерта обаче той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...