Кадиев: Отчаян съм от структурата на кабинета

21428
Кадиев: Отчаян съм от структурата на кабинета
Снимка: БГНЕС

Направо съм отчаян от структурата на кабинета. Единственият вицепремиер, от когото има смисъл, е Томислав Дончев. За останалите сигурно ще се намери какво да правят. Това заяви депутатът от БСП-Лява България Георги Кадиев. Той добави, че нито той, нито партията ще подкрепят бъдещото правителство.

Според бившия заместник-министър на финансите кабинетът е прекалено раздут. Въпреки това разделянето на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на три беше подкрепено. Като причина за това беше посочен фактът, че по традиция ресорният министър работи 99% за енергетиката и 1% за икономиката.

ГЕРБ поиска от АБВ да каже до 5 ноември влиза ли с министър в кабинета

До утре АБВ трябва да реши дали ще влезе в бъдещия кабинет със свой министър. Това заяви лидерът на парламентарната група на АБВ Ивайло...

Бог да пази българската икономика, ако Божидар Лукарски я управлява, не може един ден министър на спорта, втори ден министър на транспорта, трети ден на икономиката. По този начин в ефира на bTV Кадиев коментира кандидатурата на председателя на СДС Божидар Лукарски за министър на енергетиката.

По отношение на ГЕРБ беше заявено, че те предлагат претоплена мандажа. Депутатът от левицата попита, без да споменава имена, как например през 2009 г. един човек е бил в конфликт на интереси, а сега не е (визирайки Десислава Танева - бел.ред.).

Освен всичко останало в кабинета са налице и министри, които са близки до Делян Пеевски. В тази връзка Кадиев попита лидера на АБВ как той приема това, че негови хора (вероятно Ивайло Калфин) ще работят заедно с хора на скандалния депутат от ДСП.

Според депутата от левицата големият победител от преговорите е ДПС. Това е така, тъй като отново от техните гласове ще зависи правителството. "Не слушайте какво говори председателят на ДПС, според мен те ще подкрепят правителството", коментира Кадиев. Той даде три сигнала в подкрепа на твърдението си - сливане на НАП и агенция "Митници", Закона за КТБ и Закона за актуализация на бюджета. 

Патриотичният фронт реши, че няма да подкрепи правителството на ГЕРБ и РБ

От Патриотичния фронт обявиха, че според тях са налице много сериозни разминавания с ГЕРБ. „Патриотичен фронт” счита, че п...

Кадиев потвърди, че се е виждал с мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев след поставянето на банката под специален надзор. Той не пожела да обясни за какво е ставало въпрос.

Депутатът обаче беше категоричен, че е акционер във финансовата институция. Негова фирма купила акции на КТБ за 10-15 хиляди лева. Те обаче най-вероятно щели да бъдат загубени заради предполагаемия фалит на банката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика