Кадиев се готви да се кандидатира за кмет на София, БСП го изключва?

7234
Кадиев се готви да се кандидатира за кмет на София, БСП го изключва?
Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП Георги Кадиев се готви да се кандидатира за кмет на София като независим кандидат. Припомняме, че БСП вече издигна кандидатура – тази на проф. Михаил Мирчев.

Ако действително Кадиев се кандидатира, по правилник той трябва да бъде изключен от БСП. Според „Дневник” въпросът е бил обсъждан на парламентарна група, но Кадиев е казал, че няма да напуска сам. Заради отсъствието на лидера на БСП Михаил Миков и на заместника му Атанас Мерджанов въпросът най-вероятно ще се реши утре, 9 септември, когато от 17:30 часа лидерът на БСП София Калоян Паргов и червеният кандидат-кмет Михаил Мирчев ще присъстват на честването на 71-годишнината от „победата на 9-ти септември”.

Воденето на екскурзия - новата кметска мода за изборите

След като през годините преди избори в медиите се появяваха репортажи за различни способи за купуване на гласове - от традиционните кеб...

До момента Кадиев, който е много активен във Facebook, не е коментирал темата с кандидатурата си. Последният му пост касае застрояването на Борисовата градина и Южния парк – въпрос, който той повдигна. Кадиев обвинява Фандъкова, че преди изборите няма да има повече сесии на Столичния общински съвет (СОС), за да не се дискутира промяна на Общия устройствен план (ОУП), която може да промени инвестиционните намерения в Борисовата градина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика