Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев ще подрежда града и ще строи детски градини

4212
Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев ще подрежда града и ще строи детски градини
Снимка: Actualno.com / Деница Китанова

Ние се стремим да изградим екип, който да може да реши проблемите на София, а и кварталите да изглеждат по-различно. Това, което ние си представяме, е да има доста повече зеленина в квартали, да се облагородят зелените площи, да се атакува презастрояването, да решим проблема с паркингите, за да не се паркира по полянките и градинките и после да се чудим защо е мръсен въздуха. Това каза кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, издигнат от ПП-ДБ и „Спаси София”.

ОЩЕ: Васил Терзиев: Всички разбрахме колко е важно да има обединение, за да направим нещо за София (ВИДЕО)

Кандидат-кметът се обяви за интелигентно строителство, за да не се нарушава комфортът на живущите в даден район. "Спиране на хаотичното строителство и спазване на стандартите. В други държави дори има стандарт как да изглежда една сграда", допълни Терзиев. Във връзка с трафика ще се мисли за промени в зонирането.

Лидерите на ПП и ДБ за Васил Терзиев: Победата ще е огромна, София ще стане европейска столица (ВИДЕО)

“Толкова голям оптимист съм за София в момента. Когато за пръв път се бях запознал с Васил той вече беше покорил световните пазар...

Попитан как ще реши проблема с недостига на места в детските градини той каза, че това ще стане с желание и амбиция. „Това значи, че трябва да има финансиране, отчуждаване на терени. Трябва да се работи с бизнеса и да се правят детски центрове“, заяви той. И добави, че ако стане кмет ще реши проблема за 4 години като построи 40-50 нови детски заведения през мандата си. "Трудно ми е да приема, че може да се построят 15 сгради на една улица за година и не можем да построим 50 детски градини в цяла София за 4 години", каза още той.

Основна темата за него ще е и образованието. „Ако не оправим този проблем, ще продължаваме да страдаме от всички други. Много е важно децата ни да прекарват време в училище в една хубава среда. Децата и майките да чувстват, че това е най-сигурната среда”, поиска Терзиев.

Попитан какво мисли за Йорданка Фандъкова и нейното управление той отговори, че всички виждат резултата от трите й мандата. "Виждаме добрите неща, като метрото, но и всички недостатъци и неуредици. Нашите претенции не са, че нищо не е свършено. Спомням си София от времето на Янчулев и виждам колко път е извървял този град. 20 млрд. инвестиции през последните години какво сме получили като качество", каза още той.

"Искаме неща, които да не правим днес, да не се налага утре да ги ремонтираме", каза още той.

Борис Бонев ще води листата на общинските съветници на ПП-ДБ и "Спаси София" на местния вот (ВИДЕО)

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев ще води листата с кандидатите за общински съветници на местните избори в София наесен. Това стана ...

"Липсата на амбиция е основния проблем на София. Примиряваме се да сме жертви на обстоятелствата", обясни той.

"Вярвам, че успелите хора са тези, които трябва да се връщат към обществото. Идват моменти, когато трябва да направиш този избор - дали да стоиш отстрани, да гледаш какво се случва и да си недоволен, или просто да направиш нещо по въпроса, когато имаш тази възможност", каза той на въпрос защо един успял бизнесмен влиза в битката за кмет на София.

„Аз съм имал доста политически предложения през годините, за различни роли от различни партии, включително имаше отворен разговор да бъда кандидат за кмет и на миналите избори. Тогава предложението беше от „Демократична България”. Бил ми е предлаган и министерски пост - икономика, иновации, още преди „Продължаваме Промяната”, допълни той.

Въпреки предложенията през годините, Терзиев решава сега да се включи в битката за София, защото чувства, че може да бъде полезен. „Сега имаше нужда да намерим път към това да обединим всички тези формации около едно, за да имаме най-добри шансове да спечелим София и да я управляваме качествено”, обясни кандидатът за кмет на столицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

"Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Какво свършиха депутатите от 49-ото Народно събрание?

Заявления за гласуване в чужбина се подават само до утре

С 30% активност на 9 юни сливането на власт и корупция е гарантирано*

Колко от младите българи ще гласуват на евровота, според Евробарометър

Самолетите F-16 Block 70 ще се поддържат изцяло у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика