Караянчева: Местан получава помощ от хора, близки до Ердоган

2425
Караянчева: Местан получава помощ от хора, близки до Ердоган
Снимка: БГНЕС

Информацията, че Турция е забранила достъпа на Делян Пеевски и Ахмед Доган, все още е неофициална и не може да бъде потвърдена. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цвета Караянчева пред националната телевизия. 

Депутатът засегна създаването на новата партия на Местан. Тя бе категорична, че той получава подкрепа от хора, близки до Ердоган. Дори името на партията е турско - ДОСТ.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ намеква за Лукарски като водещ елемент в РБ

Това е емоционално изказване след случилото се в сряда. Не можем да сравняваме този кабинет с кабинета „Орешарски”, най-мал...

"Много ще е трудно на Местан, като направи партия, да убеди, че тази партия е българска. Подкрепата към него е много по-голяма от тази, която едно време получи Касим Дал. Турските медии вкарват тезата, че Местан е с Турция, а Доган е с Русия", каза Караянчева.

Според нея ДПС достатъчно силно са се били обвързали с Турция и "има отенък" на вмешателство в политиката от страна на Турция.

"Тази подкрепа, която се получава от Турция, е сигнал към смесените региони. Много интересни процеси текат и в ДПС, и във формацията, която предстои да бъде направена", допълни Караянчева.

Трусовете в ДПС обаче по никакъв начин не влияят на ГЕРБ. "Ние си имаме своя политика, работим трайно по тези региони. Ние не сме партия еднодневка", категорична е заместник-председателят на ГЕРБ.

Само Борисов успял да постигне "исторически компромис", Симеонов не вижда драма

Засега нямаме информация за други оставки, освен тази на правосъдния министър. В крайна сметка това е лично решение, както и решението ...

Караянчева не пожела да коментира ултиматума на Ердоган, който заплаши да изпрати 3 милиона бежанци към България, но все пак заяви: "Трябва да поддържаме междусъседски отношения, но трябва да пазим националните си интереси".

Тя потвърди, че са приели решение армията при тежки моменти да пази границата и заяви, че ако е необходимо, това ще се случи, но специалистите ще преценят кога.

Караянчева коментира и новото коалиционно споразумение, което по думите й тази седмица трябва да се финализира и подпише. "Това е една възможност да видим докъде са стигнали министрите, защото в това споразумение ще има написано какво е свършено до тук, най-важните неща, какво предстои да се свърши и в какъв срок в отделните политики, които са важни, и за колегите от реформаторите, и за българските граждани, и за нас като политическа сила, която е мандатосиносител", посочи тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика