Каракачанов: Ако ми кажете, че не правите компромиси, няма да повярвам

2245
Каракачанов: Ако ми кажете, че не правите компромиси, няма да повярвам
Снимка: БГНЕС

Не е сериозно зададен въпрос – така военният министър Красимир Каракачанов коментира въпроса, че кандидатът на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки пак заговори за затваряне на бежански центрове в София, след като ВМРО вече толкова време е част от управляващата коалиция и би трябвало да действа, не да иска. "За да се вземе едно решение в Министерския съвет, не е достатъчен един глас. Много неща, които внасяме, отиват вляво и вдясно и се тупа топката", уточни Каракачанов и посочи как на първо четене е приета темата за неизбежната отбрана и няма развитие вече няколко месеца.

На въпрос на Нова телевизия каква тогава е разликата между ВМРО и тези извън властта, отговорът беше, че „една част от нещата се случват”. Вицепремиерът даде пример с оградата по границата с Турция. А попитан кой отговаря за бежанските центрове, отговорът беше, че Каракачанов не знае точно как е формулирал искането Джамбазки, но отговорност носят Агенция "Миграция", както и Столична община. Припомняме, че Джамбазки в официална позиция обяви следното: "Трите центъра за нелегални имигранти в София – Техникум по дървообработване – "Военна рампа", "Враждебна", "Овча купел", трябва да бъдат закрити незабавно, а обитателите им екстрадирани".

Каракачанов: Македония кандидатства не за СССР, а за ЕС

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви пред журналисти в Пловдив, че Франция е права да иска да наложи вето на началото на преговорит...

"Ако ми кажете, че не правите компромиси, няма да повярвам", заключи Каракачанов и видя като по-важна равносметката какво е направено при управлението, а не какво не е.

Същевременно военният министър отрече ВМРО да е правила сделки с други партии, конкретно ГЕРБ – в някои градове гласоподавателите на едната партия да подкрепят кандидата на другата, конкретно в София ВМРО да застане зад Йорданка Фандъкова, а в Пловдив ГЕРБ да подкрепи Славчо Атанасов. „Няма такава сделка”, подчерта лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов коментира и жеста със среден пръст в ефира на Канал 3. Онагледих какво направи Джок Полфрийман, подчерта лидерът на ВМРО. "Обяснявах, че когато излизаше от затвора, с един ехиден тон отправи много поздрави към заместник-директора на затвора. Знаете ли защо – защото този зам.-директор е дал отрицателно становище за освобождаването. Само че съдът – либералният, да не продължавам с квалификациите, не се съобразява с мнението на затворническата администрация, а се съобразява с мнението на неправителствени организации, чиято работа е да защитават такива убийци. Съдът показа среден пръст на обществото – вижте кои дела е гледал г-н Калпакчиев във времето", обобщи Каракачанов, без да засяга темата, че в съдебния състав, освободил Джок Полфрийман, е и дъщерята на представляващия ВСС Боян Магдалинчев.

По въпроса със Северна Македония, Каракачанов припомни, че тази държава е създадена де факто от Москва, от Коминтерна, а днешните демократи-политици в Македония защитават тази кауза. "Как да ги отведем в това европейско семейство – с манталитета на Титова Югославия", попита военният министър и настоя, че в Северна Македония се провежда целенасочена политика против България. Той даде пример със Зоран Заев и 11 октомври, националният празник на Северна Македония, който бил "въстанието против българския фашистки окупатор". На въпрос това дали се е знаело, като подписвахме Договора за добросъседство с Македония и дали управлението на ГЕРБ и ВМРО не е било наясно, че съвместните комисии с учени няма да договорят нищо, Каракачанов не се съгласи и подчерта, че в договора има текстове да се преговорят историческите реалности.

"Проблемът е от 50 години и ако Македония влезе сега в ЕС в този си вид, ще продължи да провежда политиката си против България на много по-високо ниво и няма да можем да я спрем", предупреди Каракачанов.

Каракачанов отвърна на Радев за футболно-расисткия скандал

Полицията си е свършила работа, без да използва сила, това е похвално. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракач...

Искрено и лично

На въпрос кой би подкрепила ВМРО, ако на балотаж в София не отиде Ангел Джамбазки, отговорът беше, че никой не се бори да подкрепя друг и че решение дали да бъде подкрепен някой извън Джамбазки ще бъде вземано след консултация с цялата партия. "Изключвам този вариант, не съм го обмислял още", каза Каракачанов на питане в лично качество какво мисли при балотаж без Джамбазки и добави: "Като му дойде времето, както казваше един бивш министър-председател, ще ви отговоря".

Точно както Валери Симеонов вчера, и Каракачанов не можа да каже колко е похарчило ВМРО за политическата си кампания досега, но за разлика от Симеонов уточни, че партията му е заделила 400 – 500 000 лева за кампания за цяла България.

Що се отнася до най-голямата лъжа срещу Каракачанов през тази кампания, той определи твърдението, че ръчният му часовник струва 50 000 евро. Съгласен съм да го продам за 5000 евро и да даря за благотворителност от продажбата, уточни той и каза, че часовникът вероятно струва около 500 евро и му е подарък за 50-тия рожден ден – от "един мой астрален близнак". "Ще разбера кои са ми истинските приятели, когато спра да бъда министър", подчерта Каракачанов. Воеводата добави и, че през 2009 година е бил на крачка от това да излезе от политиката, заради лошите резултати на партията на евроизборите и парламентарните избори тогава.

Каракачанов сподели и, че преди години е пострадал от битовата престъпност, била му разбивана мазата. По думите му, изчезнала оставена там ракия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика