Каракачанов към Местан: Не говори за Шарли, а защо построи чешма на терористите от Буново

23044
Каракачанов към Местан: Не говори за Шарли, а защо построи чешма на терористите от Буново
Снимка: БГНЕС

Ако френската полиция не е подала сигнал, Фриц Жоашен щеше да мине границата. С него е имало още двама души, които са били с Жоашен и са отишли на турска територия. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите на Каракачанов „Гранична полиция” е започнала да проверява документите на влизащите на и излизащите от българска територия граждани на Европейския съюз още по Нова година.

Французинът, арестуван у нас, контактувал с Шериф Куаши

Задържаният в България за тероризъм французин е имал няколко контакта с единия от братята Куаши, за които се твърди, че са автори на къ...

На въпрос дали Джон Кери ще иска от България по-крути мерки към имигрантите и по въпроса с антитерористичното законодателство, лидерът на ВМРО отвърна, че не знае какъв е дневният ред, но няма нищо ненормално в това темите да се обсъдят. За България двете големи теми на 2015 година са миграционният натиск и повишаването на доходите на хората, очерта дневният ред на страната Каракачанов.

Не е прецедент да има ограда на границата – вижте Гърция, вижите Испания каква телена ограда има. Нека не се самобичуваме като най-лошите в Европа заради оградата, каза Каракачанов.

По въпроса с политическата ситуация в България Каракачанов коментира, че на ДПС много им се иска да се върнат във властта. „Патриотичният фронт” отдавна каза – целта е недопускане на ДПС във властта. Кой се прегръща с Ердоган и Давутоглу – това е пример за популизъм. Вчера г-н Местан опита да изкара „Патриотичния фронт” за заплаха за българската национална сигурност. Доста лицемерно беше изказването, защото през 1985 година седем български граждани бяха убити на гара Буново, а ДПС построи чешма на терористите. Така че Местан да не говори как той е Шарли, призова Каракачанов.

Нека депутатите четат какво пише на сградата на Народното събрание – „Съединението прави силата” и да се опитват да решат проблемите на българските граждани, продължи Каракачанов. И даде пример – задължителното гласуване, което щяло да реши проблема с купения корпоративен вот. „Патриотичният фронт” ще внесе скоро и предложения в тази насока. Каракачанов се съгласи, че може да се направи референдум по въпроса. И даде нов пример – като няма за кого да гласуваш, задраскай цялата бюлетина. Той го бил правил на едни от президентските избори. Каракачанов призна, че Патриотите не са мислили каква да е санкцията, ако някой не гласува при задължително изискване. Можело да има глоба, може обаче и поощрение.  Нито едни управляващи досега не са искали да изчистят избирателните списъци, което пречи на реформата.

Във Франция започват над 50 дела за терористична пропаганда

Министерството на правосъдието във Франция заяви, че след терористичните нападения в Париж са започнати 54 нови съдебни дела за &bdquo...

Относно охраната на границата Каракачанов заяви, че президентът се е изказал абсолютно неподготвен. Армията може и трябва да помогне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика