Костадинов: Служебно правителство е големият шанс на нас българите за честни избори

2141
Костадинов: Служебно правителство е големият шанс на нас българите за честни избори
Снимка: ПП "Възраждане"

"Скорошни избори, организирани от служебен кабинет, със сигурност ще покажат реалния резултат на партиите от статуквото.

На 4-ти април 2021 г. имаше три сегмента от избиратели, които „изкривиха“ изборния резултат и това е причината за голямото разминаване между резултатите в България и чужбина. На първо място това е купеният вот, на второ място - корпоративният вот, който върви с правителството и е зависим от него, тъй като получава обществени  поръчки и на трето място - зависимият административно-манипулиран вот.

Борислав Цеков: Глупаво и политически неадекватно е мисленето, че едно служебно правителство е "страшно"

"Изключително глупаво и политически неадекватно е мисленето, че едно служебно правителство е "страшно" понеже можело да направи "ревизи...

Това са хората, които са заплашвани по малките населени места, че ако не гласуват ще бъдат лишени от работа, дърва за зимата и други социални придобивки, от които се нуждаят, както и служителите в по-ниските нива на администрацията, на които е казвано, че ако не гласуват за управляващите ще загубят работата си", посочва лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

"При едни избори, организирани от служебен кабинет на президента Румен Радев обаче, нещата ще изглеждат по различен начин. Една от основните разлики ще е тази, че  цялата изборна администрация ще бъде подменена. Нека не забравяме, че на изминалите избори състава на ЦИК, РИК и СИК беше идентичен със състава на 44-то Народно събрание. Или с други думи, твърде вероятно е при скорошни избори председателят на ЦИК да не е от ГЕРБ, а представителите на досегашните управляващи ще бъдат малцинство в СИК по места.

Преминахме през избори, които не се провеждаха стандартно. Ето защо и втората опорна точка на статуквото е незначителна - опитват се да ни внушат, че не е добре да правим избори през лятото. Защо да не е добре? Как правихме избори в държава, която беше затворена?! Не бива да подценяваме желанието на българите за промяна.

На 15-ти април 2021 г. се събира 45-то Народното събрание, което може да извърши поредица от бързи действия, за да промени Изборния кодекс, така че да предотврати всяка възможност за изборна измама. Тази промяна може да се случи в рамките на до две седмици.

По Конституция: Борисов ще е скоро в оставка, но ще управлява още известно време

Още при първото заседание на новия парламент, което се насрочва в рамките на 1 месец след изборите (т.е. в случая до 4 май) от президен...

След това може да отстъпи място на Служебно правителство, което да организира следващите избори. Само така можем да гарантираме неприкосновеността на вота и да сме сигурни, че народните представители са легитимно избрани.

Тук е големият шанс на нас българите за честни избори. Ако сега се сформира служебен кабинет, той може да функционира в рамките на три месеца. И в служебен кабинет няма нищо страшно. Внушава ни се, че страната ще спре, че няма да могат да се вземат важни решения. Нищо подобно - служебният кабинет има същия състав, има министри и бюджет.]

С него няма опасност да спре държавата, но е много вероятно да спрат някои корупционни сделки! И ако за някои служебният кабинет е страшен, то не е за нас - българските граждани, а за политиците на прехода, които са ограбвали страната ни."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика