X
 
 

Костов: Борисов няма на кого да се довери

4839 52
Костов: Борисов няма на кого да се довери
Снимка: БГНЕС
"Социалните теми в дневния ред на страната са 3 – правосъдието и върховенството на закона, секторът на социално министерство, където се стигна до оставка на изключителен експерт като Бисер Петков, и липсата на вода". Това каза бившият премиер Иван Костов пред БНТ.

Той започна с анализ на последната – режимът в Перник, който по думите му не е вследствие на това, че годината е сушава.

Експерт: Яз. "Студена" е източен безогледно

Шефът на ВиК и министърът на регионалното развитие и благоустройството - ресорният зам.-министър - това са лицата, отговорни за водната...

"Неглижирането на проблемите е обхванало сектора на държавната администрация и самите министри, които не са в състояние да наложат приетите дори документи, наредби и стратегии през годините", отбеляза Костов.

"Премиерът освен ловък коментатор, трябва да влезе и в ролята на добър управител на страната и да не се доверява на оценката на министрите и администраторите. Трябва да се запознае със становищата и да реши сам как да действа, защото няма на кого да се довери в момента", коментира Костов.

Той посочи, че една от основните слабости е в Министерство на финансите, откъдето се правят икономии.

"Водата е проблем на национална сигурност – освен че не може без вода, а и здравето преминава през качеството на водата", категоричен бе Иван Костов, който обясни, че обновяването на водната инфраструктура струва около 12 млрд. лв. и е посочено откъде да се намерят парите.

"Проблемът е сложен, а не в шефа на ВиК Перник, нито в областния управител, а отговорен е Министерски съвет", каза Костов. По думите му този дребен проблем може да се превърне в голям за страната.

Аврамова призова водата в Перник да се пуска веднъж дневно

Само веднъж на ден да има вода в Перник и това да е във времето от 15 до 22 ч., а не както е сега. За това призова от трибуната региона...

Бившият премиер коментира срещата на Борисов с президента на САЩ Доналд Тръмп, както и Brexit.

"Това е добра крачка, но медиите създадоха неправилна постановка за това какво точно е говорено на срещата. Ако се погледне внимателно, там няма визи, акцентите са върху енергийната сигурност, корупцията, свободата на медиите, проблеми от нашия дневен ред, а не в личното отношение на Тръмп към Борисов", коментира срещата Костов.

Той смята, че най-големият геополитически проблем за България обаче е излизането на Великобритания от ЕС - защото страната ще излезе от Съюза, а Борис Джонсън ще бъде избран за премиер, а в Англия има много българи.

"Дали Европа ще върви към федерализация, или ще бъде Европа на нациите - огромен проблем, който засяга и България. Оказва се, че ние получаваме най-малко от кохезионните фондове - как се води европейска политика, най-бедните получават най-малко", посочи Иван Костов.

Той смята, че президентът на Франция Еманюел Макрон и премиерът на Италия Джузепе Конте ще паднат от власт на следващи избори. "Но каква политика трябва да води България на този фон - трябва да води национална политика", каза бившият премиер.

Бивш екоминистър: Водната криза в Перник е заради лошо управление

Водната криза в Перник е в резултат на много лошо управление на всички нива. Това заяви в предаването „120 минути” по bTV Е...

Иван Костов подкрепя идеята за повишаване на данъците на старите автомобили, предложена от Йорданка Фандъкова.

"Но трябва да се подходи комплексно - градски транспорт, паркирането, тъй като въздухът е най-голямата заплаха за здравето на всички граждани, и по света е така", обясни Костов.

Бившият премиер не пожела да коментира "разпада в дясно", тъй като е излязъл от политиката и няма сили да участва в боричкания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 37 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Хайде да си припомним как бе свален Иван Костов и защо…припомнете си… забрана да се даде въздушно пространство на руснаците, прогонване на руски агенти от България и т.нат. И самият Костов го е заявявал в интервюта, че Москва и Кремъл имат пръст в свалянето му от власт, защото той се опита да им покаже, че ние не сме руски васали и българските интереси стоят над всичко. Разбира се Кост ов е титан виж още ›› н а своето време, а Борисов една жалка бройка и то с криминално минало.
 • Анонимен 36 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  8 лъжи за Иван Костов - http ://novabulgaria.com/?p=69 + http ://kanarko.com/?p=77
 • Анонимен 35 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Иван Костов завари: 1. Месечна инфлация 300%. 2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар 3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“. 4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещ ите, но нефа виж още ›› лирани предприятия. 5 . Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара. 6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара. 7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време. 8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ. 9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара. 10. Пълен блоцкаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“. След Иван Костов: 1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%. 2. Национална валута – 2 лева = 1 долар. 3. Валутен резерв – 7 милиарда DM 4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години. 5. Средна заплaта 250 лв = 125 долара. 6. Средна пeнсия 130 лв = 65 долара. 7. Премахване на Шенгенската изoлация и свободно пътуване из Европа. 8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции. 9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара. 10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина. Започна да има ред. НЕ се допусна НИТО един бежанец от Косово, въпреки че войната беше на 350 км югозападно от София. НЕ предаде НИТО един кюрд на Турция заради голи обвинения.НЕ допусна преговорите с НАТО и ЕС да продължат излишно дълго (Турция тази година ще има “юбилей”: 50 год. преговори за ЕС).Преговорите приключиха за 6 години. Така че е добре да се спомни всичко това, да се даде сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова вкараха нескпосаната пиеса “Първо царя, после пъдаря”. Ако не беше ОДС и Костов какви еврофондове щеше да усвоява Тиквата,царистите,БСП +ДПС?
 • Анонимен 34 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Иван Костов изправи България на крака и я приобщи към ЕС! Българите няма да забравим това!
 • Анонимен 33 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Господин Костов е политик от световна величина! Борисов е кремълски клоун!
 • Анонимен 32 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Господин Костов е политик от световна величина! Борисов е кремълски клоун!
 • Анонимен 31 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Иван Костов отвори света за България, увеличи БВП с 86%, увеличи заплати и пенсии и изгоне 7 руски шпиони от България, прикрити като дипломати! Ако Костов беше останал на власт, България в момента щеше да е една просперираща страна, която Борисов завлече на европейското дъно, бранейки руските интереси!
 • Анонимен 30 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Айде да си припомним малко … Беше министър Чичибаба и хляб нямаше нито за чичо (със заплатата му 7 долара) , нито за баба (с пенсията й от 3). Относно инфлацията и курса на долара точни факти:най високия курс беше 3850 лв за 1 долар. Жена ми беше гимназиална учителка с клас квалификация и получаваше 8560 лв.заплата.Пенсията на 72 год. ми леля беше 6600 лв, кг краве сирене струваше 5600 лв, бе нзин виж още ›› а около 2000 лв/л. Костов завари в хазната около 300 млн. включително златния резерв, остави 7 милиарда лв=7 млрд.дмарки. Царя дойде на готово.
 • Анонимен 29 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Мразен е, защото направи две исторически неща. Първо то и най-важно – затвори социалистическата промишленост. Рядко си спомняме, че към 1997 година по-голямата част от българите си живееха така, както бяха свикнали от 60-те години. Ходеха на работа в държавния завод, където не работиха нищо полезно, но получаваха някаква заплата. Междувременно вземаха от завода всичко, което им трябваш е, за да ра виж още ›› ботят и "на частно" – в сивия сектор. Заводите бяха на загуба, тъй като не произвеждаха нищо конкурентно. Загубите се покриваха от данъците, които никой не плащаше. Страната, извън София и два- три големи града, живееше на принципа "всеки лъже всеки" Костов наистина им "взе всичко" – взе им света, който харесваха, защото в него не поемаха нито рискове, нито отговорности. И след това направи второто важно нещо. Съобщи им, че вместо да чакат някой да дойде и да им даде, е време да запретнат ръкавите и да се справят с живота. Отне им правото да потънат във вечен траур по изгубения начин на живот. Не само им отне рая, но им забрани да плачат за него." Цитат: "В един момент в интервюто стана дума за отношенията на Илия Павлов с политиците. Баща му каза горе-долу следното (предавам по памет): – Ами те политиците го търсеха, не той да ги е търсел. Всички политици го търсеха. Особено когато стана фактор. Тук водещият го запита: добре де, кажете кои по-конкретно политици го търсеха и му бяха близки, кажете някое им е? Тогава П.Найденов каза нещо, което според мен е твърде важно: – Вижте, всички, абсолютно всички политици търсеха близост с него и му се натрапваха. Само един не правеше това. Само Костов не го е търсил. Не потърси връзка с него само той. Тоя злобен човек никога не го е търсил… Сега, прочее, разбирате ли защо мафията, първо, толкова много мрази Костов? Разбирате ли сега защо мафията и бандитите потрошиха толкова много пари, за да плащат на медиите, та да сатанизират образа на Иван Костов? Сфанахте ли сега защо Иван Костов днес в широкото народно съзнание на масовата природопопулация е най-мразеният политик?"
 • Анонимен 28 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Хвала на Иван Костов, който извади България от поредния комунистически фалит на Луканов и Виденов, стабилизира икономиката и валутата - заплати и пенсии тръгнаха стремително нагоре! Мразен е, защото направи две исторически неща. Първо то и най-важно – затвори социалистическата промишленост. Рядко си спомняме, че към 1997 година по-голямата част от българите си живееха така, както бях а свикн али о виж още ›› т 60-те години. Ходеха на работа в държавния завод, където не работиха нищо полезно, но получаваха някаква заплата. Междувременно вземаха от завода всичко, което им трябваше, за да работят и "на частно" – в сивия сектор. Заводите бяха на загуба, тъй като не произвеждаха нищо конкурентно. Загубите се покриваха от данъците, които никой не плащаше. Страната, извън София и два- три големи града, живееше на принципа "всеки лъже всеки" Костов наистина им "взе всичко" – взе им света, който харесваха, защото в него не поемаха нито рискове, нито отговорности. И след това направи второто важно нещо. Съобщи им, че вместо да чакат някой да дойде и да им даде, е време да запретнат ръкавите и да се справят с живота. Отне им правото да потънат във вечен траур по изгубения начин на живот. Не само им отне рая, но им забрани да плачат за него." Цитат: "В един момент в интервюто стана дума за отношенията на Илия Павлов с политиците. Баща му каза горе-долу следното (предавам по памет): – Ами те политиците го търсеха, не той да ги е търсел. Всички политици го търсеха. Особено когато стана фактор. Тук водещият го запита: добре де, кажете кои по-конкретно политици го търсеха и му бяха близки, кажете някое им е? Тогава П.Найденов каза нещо, което според мен е твърде важно: – Вижте, всички, абсолютно всички политици търсеха близост с него и му се натрапваха. Само един не правеше това. Само Костов не го е търсил. Не потърси връзка с него само той. Тоя злобен човек никога не го е търсил… Сега, прочее, разбирате ли защо мафията, първо, толкова много мрази Костов? Разбирате ли сега защо мафията и бандитите потрошиха толкова много пари, за да плащат на медиите, та да сатанизират образа на Иван Костов? Сфанахте ли сега защо Иван Костов днес в широкото народно съзнание на масовата природопопулация е най-мразеният политик?" - 8 лъжи за Иван Костов - http ://novabulgaria.com/?p=69 + http ://kanarko. com/?p=77
Нагоре
Тервел Пулев прегази Дешон Уебстър и вдигна титла пред пълна зала "Колодрума"
Тервел Пулев прегази Дешон Уебстър и вдигна титла пред пълна зала "Колодрума"

Медалистът от Олимпийските игри през 2012 година в Лондон Тервел Пулев реализира най-големия си успех на професионалния ринг. В  зала "Колодрума"...

Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално