Култовият ваксиниран депутат от “Възраждане” проговори: Eдна мисирка ни гонеше из кулоарите (ВИДЕО)

40537
Култовият ваксиниран депутат от “Възраждане” проговори: Eдна мисирка ни гонеше из кулоарите (ВИДЕО)
Снимка: ПП Възраждане

Във Фейсбук депутатът Николай Дренчев от ПП "Възраждане" коментира репортажа на БТВ на тема "ковид ваксини и зелен сертификат", в който участва. Припомняме, че първоначално той твърдеше, че докато няма опрян пистолет в челото, няма да се ваксинира, а впоследствие се оказа, че още миналата година се е ваксинирал с "Янсен". По повод противоречието, ето какъв коментар направи Дренчев в своя профил. Публикуваме целия текст без редакторска намеса:

Преди първия протест срещу ограничителните мерки, организиран от Възраждане на 14 май 2020, НОВА ТВ излъчи в най-гледаното си време, когато всяка секунда в ефира има баснословна цена, мащабен поръчков материал срещу Костадин Костадинов.

Днес - три дни преди очаквания най-голям протест против мерките - БЪВ също пусна в най гледаното време поръчков репортаж срещу Възраждане. Властта уж се сменя, но методите ѝ и приоритетния ѝ враг – Възраждане остават същите!

В петък - деня, когато депутатите на Възраждане работеха активно защото бастионът на народовластието - парламентът – беше под обсада и в крайна сметка падна в плен нa схемата за ограничаване на достъпа до него на граждани, на експерти и на депутати, една мисирка от БТВ ни гонеше из кулоарите с въпроси за ваксините. Репортажът, който са сглобили редакторите на въпросното предаване е далеч и от истината, и от журналистическата етика. С тях скоро ще се видим в съда, но днес, за пореден път ще повторя това, което казах и пред камерата на БТВ но от нарязването на репортажа не става ясно, това, което съм казвал винаги и може да го чуете от всеки един от Възраждане:

"Всеки сам си преценя" - въпроси към Костадин Костадинов и "Възраждане"

Знаете сигурно, а ако не - ще разберете. Утре, 12 януари, пред Народното събрание пак ще има кой да ни освобождава от гнет. Защото не с...

Изборът дали и с какво някой ще се лекува / профилактира / ваксинира е негово лично право и каквито и да са неговите решения – от тях не трябва да произтичат привилегии или да бъдат обект на санкции. Много хора се ваксинираха - някои по принуда, други по убеждение. Между всички нас – ваксинирани или не – трябва да има съгласие и взаимна загриженост – и здравето ни и за правата ни.

Лично аз считам, че отнемането на основополагащи човешки права, за които човечеството се е борило в продължение на хилядолетия - е по-опасно от всякаква епидемия. Рано или късно всички ще умрем, това е неотменен факт. По-важно от това как ще умрем е как ще живеем. Само след три месеца (за ваксинирате с Янсен – след два месеца) всички „сертификати“ отново няма да важат, и притежателите им ще бъдат принуждавани да се инжектират с поредната доза. Светът – свободният свят, какъвто беше съвсем до скоро - ще бъде превърнат в затвор, какъвто ние от по-старото поколение го помним от времената на желязната завеса. Борбата - и за здравето, и за разума, и за правата на човека продължава и тепърва ще навлиза в решителната си фаза. Горд съм, че ще съм част от тази борба в редиците на ВЪЗРАЖДАНЕ, против страха и на страната на разума!

Репортажът 

Почти една трета от депутатите на "Възраждане" са ваксинирани срещу COVID-19. Става въпрос за четирима депутати - нещо, което потвърди още в петък, 7 януари, лидерът на формацията Костадин Костадинов.

Костадинов се закани на bTV заради репортаж кои депутати във "Възраждане" са ваксинирани срещу КОВИД и защо

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов най-вероятно ще заведе дело срещу bTV. Причината - материал с интервюта на телевизията, от ...

Още преди това потвърждение обаче от bTV са направили серия от интервюта с народни представители на партията по темата. От телевизията твърдят в свой материал, че секретарят на партията Николай Дренчев е ваксиниран. Дренчев обаче е цитиран да казва следното: "Ваксините научно честно и почтено не отговарят на определението за ваксина. В момента говорим за един чудовищен социално-инженерен експеримент, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, но и на групата. Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам".

След като бива изрично питан дали е ваксиниран, Дренчев отговаря, че личният му здравен статус не е нещо, което би обсъждал по телевизията. Преди това на него му е зададе въпрос и какво значи, ако има сертификат, в който пише, че на 19 август си е поставил ковид ваксината "Янсен". "Това означава, че мога да избирам за себе си и не мога да препоръчвам никому ничий избор", гласи отговорът.

"Съжалявам, че съм се ваксинирал. Не считам, че имам зелен сертификат, защото знам, че той в рамките на 2 месеца за хората, избрали "Янсен", ще изтече", каза още Дренчев. Той признава и, че родителите му също са ваксинирани срещу коронавирус. От думите му излезе, че той и близките му се ваксинирали за лична сигурност, но уточни, че е за "спокойствие".

Каква е реакцията на лидера на "Възраждане" заради материала - НАУЧЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика