Кунева отрече, че е имало атака срещу Ясен Тодоров в борбата с корупцията

8485
Кунева отрече, че е имало атака срещу Ясен Тодоров в борбата с корупцията
Снимка: БГНЕС

Интересно ми е вие като журналисти как ще коментирате факта, че се променя подзаконов нормативен акт, за да бъде сменен определен човек. По същия начин се прави опит за промяна в закони, както и в основния закон на държавата, за да бъдат сменени определени хора. Така председателят на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров коментира пред журналисти предложението на вицепремиера Меглена Кунева в състава на Националния съвет по антикорупционни политики да влезе главният инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет Теодора Точкова. Това решение оставя ВСС без представител в съвещателния орган.

Ясен Тодоров каза, че не се чувства обиден. Според него обидени трябва да се чувстват по-скоро тези, които променят със законите, с оглед смяна на определени хора. "Ако това е правилна държавна политика, здраве му кажи", заяви той, цитиран от БГНЕС.

Същевременно вицепремиерът Меглена Кунева отрече тезата на Тодоров, че се променят закони, за да бъдат сменени определени хора.

Не, просто направихме необходимото съдебният инспекторат да влезе в Националния съвет по антикорупция. Това е логично и се прие напълно еднозначно от моите колеги в Министерски съвет, заяви Кунева. "ВСС има своята възможност да се докаже в борбата с корупцията. Нещо, с което и г-н Тодоров е ангажиран. Друг е въпросът, че ВСС има много какво да прави, за да отговори на обществените очаквания - нещо, което искрено им пожелавам", каза още по темата Меглена Кунева.

Правителството прие Теодора Точкова за член на Антикорупционното бюро

По предложение на вицепремиера Меглена Кунева в състава на Националния съвет по антикорупционни политики влиза главният инспектор на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика