Кънев прогнозира предсрочни избори през май

2752
Кънев прогнозира предсрочни избори през май
Снимка: БГНЕС

Предсрочни избори през май прогнозира председателят на ДСБ Радан Кънев. Във Велико Търново той заяви, че партията на национално съвещание ще призове всичките си структури да бъдат в готовност за парламентарен вот през пролетта.

Министрите от Реформаторския блок, които искат да останат на постовете си, могат да бъдат изолирани от собствените си партии, коментира още Кънев. По негови думи не е сигурно и дали ГЕРБ ще поиска да управлява в този формат.

Кънев: Предсрочните избори зависят от Борисов, виждам, че се замисля по въпроса

Лидерът на ДСБ Радан Кънев, който се среща с местните структури на партията във Варна и региона, заяви, че решението, дали да има предс...

Според лидера на ДСБ понятията "власт" и "опозиция" може би ще останат лишени от смисъл пред лицето на предсрочни парламентарни избори. "Предстои ускоряване на кризисните процеси в страната", прогнозира Кънев, цитиран от Дарик.

Той изрази позиция, че разкритията и твърденията, изнесени от съдия Румяна Ченалова за състоянието на съдебната реформа, трябва да бъдат използвани като публичен сигнал за инициирането на независимо разследване с публична отчетност и международно участие.

"Тя изнесе достатъчно твърдения, но дали те са факт, може да бъде изяснено само с публично разследване. Очаквам главният прокурор Сотир Цацаров да разпореди разследване на търга за строежа на „Хемус” и думите на Ченалова. Той трябва да възложи разследването на публично известни прокурори, които да се отчитат пред обществото, а освен това трябва да поиска международно сътрудничество от държави-членки на ЕС. Ако това не се случи, ще се затвърди убеждението, че Цацаров е елемент от тази зависимост", коментира председателят на ДСБ.

По негови думи силен международен екип с разследващи от България, Румъния и Италия може да доведе до финал драмите в родната съдебна система с редица магистрати зад решетките.

Петков: Предсрочни избори през 2016 г. ще са лоши за държавата

Провеждането и на парламентарни избори в края на следващата година е лошо за държавата. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Пет...

Радан Кънев бе категоричен, че подготвя нов политически проект, като обявяването му е въпрос на политическа тактика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика