Лица на "Ранобудните студенти" подозират, че полицията ги гони заради Волен Сидеров

20476
Лица на "Ранобудните студенти" подозират, че полицията ги гони заради Волен Сидеров

През ноември месец миналата година, когато бяха най-сериозните протести, имаше около десетина привиквания от полицията по адресите на нашите родители, без призовка, без повдигнато обвинение, от хора, които не са в униформи и опознавателни знаци. Това заяви едно от лицата на „Ранобудните студенти” Манол Глишев пред Нова телевизия.

По думите на друг от „привикваните” Кирил Чуканов тази практика е започнала на 13-ти ноември, ден след големия студентски протест, при които се стигна до сблъсъци с полицията. По думите на Чуканов двама души – Иванова и Петров, са отишли в апартамента на родителите му, където са твърдели, че студентът е заплаха за националната сигурност.

Атака, ДПС и БСП: Миланов ни каза, че протестите от лятото са платени

Да, Бисер Миланов-Петното каза, че се е плащало за протестите през миналото лятото. Това заяви депутатът от „Атака” Калина ...

Сега, по телефона, ни се обаждат от СДВР, тъй като Волен Сидеров е сезирал прокуратурата. Обясниха ни, че призовка можело да се даде по телефона, казват студентите. Манол Глишев пък обясни, че е търсен по телефона от полицита „за справка” в дома на родителите му. Питам се ако г-н Сидеров толкова лесно си служи със СДВР – как, след като той също е следствен и дори не би трябвало да ходи въоръжен, попита Глишев. А огнестрелното му оръжие не е отнето, добави и Кирил Чуканов.

И още – през януари г-н Сидеров си позволи да обвини окупиращите като хора, които нарушават законите на България. Нека припомним, че той многократно нарушава ангажименти, които страната ни е поела към международни партньори, добави Глишев. Според Чуканов Сидеров, с поведението си по отношението на кризата в Украйна, „доближава границата на държавната измяна”.

По думите Глишев обажданията по телефона за СДВР са рутинна процедура – обаждат се, казват си двете имена и телефон за връзка, отиваш и на място в управлението си получаваш призовката.

Междувременно от прокуратурата заявиха, че не разследват нито един от "Ранобудните студенти".

ГЕРБ пита: Защо най-големият трол на републиката изнася информация от закрита комисия

Питам и не искам отговор - защо г-жа Сияна Фудулова, председател на комисията, изнася информация от нея? Знаете всички, че комисията з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика