Лидерът на младите "соколи": Младежкото ДПС е един работещ механизъм

3881
Лидерът на младите "соколи": Младежкото ДПС е един работещ механизъм
Снимка: БГНЕС

Младият човек в ДПС е акцент в политиката на партията, заяви в началото на VII Национална конференция на младежката организация нейният председател Илхан Кючюк.

Според Кючюк създаването на малък и среден бизнес е една от мечтите на всяка демокрация. В ДПС, според него, младите са и обект и субект на политиката, а над 30% от представителите на партията в местната власт са млади хора, предаде БГНЕС.

ДПС осъди езика на омразата срещу бежанците

Депутатите от ДПС категорично осъдиха езика на омразата в публичното пространство срещу бежанците. Това стана с декларация, прочетена о...

Кючюк посочи също, че едно от предизвикателствата пред партията е подготвеността. Според него проактивността, подготвеността и образоваността, са съществени за воденето на правилна политика.

Организационната дейност е в основата на успехите и това е причината в момента партията да има основа, на която да стъпи, а Младежкото ДПС е един работещ механизъм, смята Кючюк. 

За последните три години партията е намерила нови съмишленици в 32 общини и са проведени близо 400 срещи в страната и чужбина. "Заедно осъзнахме, че единствената легитимна власт е тази, която се избира”, посочи той. 

Кючюк говори и за доверието, което е важно както за обществото, така и за семействата, банковата система и държавата като цяло. По тази причина, според него е важно да си обърне внимание на капсулацията и застаряването като се решат тези проблеми, а това може да стане чрез повече диалог.

Във форума, провеждащ се днес в НДК, участват много представители на ДПС като Мустафа Карадайъ, Четин Казак, Рушен Риза, Фелиз Хюсменова, Юнал Лютфи и други, както и представители на либерални партии и младежки организации от Европа.

ДПС обмисля вот на недоверие заради външния министър

ДПС обмисля внасянето на вот на недоверие заради изказването на министър Даниел Митов за край на мултикултурализма, съобщи Нова телев...

Снимка: БГНЕС

7-мата Национална конференция на Младежката организация на ДПС ще избере нов председател, като единственият кандидат за поста е досегашният лидер Илхан Кючюк

По време на конференцията заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов посочи, че България е на първо място в Евопа по относителен дял на млади хора, които нито работят, нито учат, предаде БНР.

"Трудовата маргинализация на отделни етнически и религиозни групи в България, етнизацията на бедността ще генерират трайна безработица и в бъдеще, което ще подържа политическата и социалната нестабилност в България. Това е една от причините ние от ДПС да бъдем така настойчиви по отношение на създаването на специални програми за образование и квалификация за децата и младите хора от малцинствените групи", каза Имамов.

Ето, малките соколчета, които се родихте след 1991 година, сега сте на 25 години и мощно се реете в небесата на Република България. С което, повярвайте ми, много съм развълнуван, каза ветеранът Юнал Лютфи, който поднесе поздравленията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган пред младежкия актив, припомняйки, че при учредяването на партията Доган е бил на 35 години, а той самият на 45 години.

Рушен Риза: Почти всички структури на ДПС искат Ахмед Доган за лидер

Днес в Русе започна областната конференция на ДПС, на която официален гост бе съпредседателят на партията Рушен Риза. Преди началото й...

”България се тресеше от борбата между комунизъм и антикомунизъм. Тогава г-н Доган каза: колеги, трябва да основем младежка организация, която не само да бъде резерв и да попълва редиците на ДПС, а ще дойде ден, когато младежкото ДПС ще бъде достатъчно подготвено. Той знаеше, че вие не само ще ни попълвате с идеи, но вие ще станете автономна организация. Този ден дойде, уважаеми колеги”, премина от спомена към настоящето Юнал Лютфи, цитиран от news.bg. 

Позовавайки отново на мисли на Доган, Лютфи поучи младежите: ”Бъдете настоятелни, искайте, развивайте се, ако някой ви изгони през вратата, вие влезте.” ”Пробивайте, намирайте места, настоявайте пред новото ръководство, което ще изберем на 24 април на 9-та национална конференция”, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика