Лиляна Павлова: Темата НДК за мен е затворена

3221
Лиляна Павлова: Темата НДК за мен е затворена
Снимка: БГНЕС

Всички имаме своята гледна точка, днес на Министерски съвет беше взето решение, с което принципал на НДК вече е Министерството на културата. Оттук нататък тази тема за мен е затворена.

Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът по Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по повод казуса с уволнението и назначението на Мирослав Боршош за директор на НДК.

НДК вече е в ръцете на Министерството на културата

Министърът културата Боил Банов ще упражнява правата на държавата в капитала на „Национален дворец на културата – Конгресен...

На въпрос дали приема връщането на Боршош за наказание към нея от премиера Бойко Борисов тя посочи: „Не, в никакъв случай не го приемам като наказание. Това е право на министър-председателя да променя решението за това кой да бъде принципал на едно или друго дружество“. „По принцип това решение е правилно, защото най-логичното място на НДК е в Министерството на културата“, заяви Лиляна Павлова, цитирана от "Фокус".

На въпрос има ли информация за отклоняване на средства за евро председателството министърът обясни: „Прокуратурата е компетентният орган, тя трябва да каже тази информация“. „Заповедта за отстраняването на Боршош и протокола са въз основа на одитиращ доклад за обществени поръчки, както и за забавянето на работата“, каза още Лиляна Павлова.

Припомняме, че само ден след като Лиляна Павлова освободи от длъжност директора на НДК Мирослав Боршош, премиерът Бойко Борисов го възстанови на този пост. Също така НДК премина под юрисдикцията на Министерството на културата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика