Мая Манолова вади горещите кестени по случая "Моника Станишева"

43507
Мая Манолова вади горещите кестени по случая "Моника Станишева"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ прави поредна мръсна кампания срещу Сергей Станишев. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, която коментира последното развитие около случая "Моника Станишева".

След като няма как да направят или унизят с нещо Станишев, те (бел. ред - ГЕРБ) нападнаха семейството му. При това го правят без да вземат под внимание фактите, заяви Манолова.

В Германия за случай като този с Моника Станишева ще хвърчат оставки, казва евродепутат

Ако в Германия има случай като този с Моника Станишева, то ще се хвърлят оставки. Това заяви пред Агенция "Фокус" европейският депутат ...

За пореден път станахме свидетели на подмяна на градивния и полезен за държавата политическия дебат. Ясен знак за това е, че ГЕРБ води предстоящата кампания за ЕП на база на черен PR - утвърдена практика в поведението на политическите кампании на Бойко Борисов и негова запазена марка.

С изявленията и еднотипните квалификации по темата ГЕРБ показа абсолютно безсилие да предложи политическа алтернатива пред България, перспективи за развитие на страната и замести това с евтина пропаганда, основана на принципа, че една лъжа, повторена 100 пъти става истина. Пред очите ни се разиграва схема за лично дискредитиране, оклеветяване и засипване с безпочвени лъжи. Същевременно прави впечатление „единомислието" между АБВ и ГЕРБ в изявления и еднотипни квалификации по темата, което едва ли е случайно, продължи Манолова.

Очевидно е обаче, че има лош синхрон между тезата за конфликт на интереси на ГЕРБ и становището на Европейския парламент. Още по-абсурдно е да се говори за конфликт на интереси при положение, че отговорен за администрацията в ЕП не е председателят на парламента Мартин Шулц на ЕП, а главният секретар Клаус Веле, който е представител на ЕНП. Преди ден говорителят на ГД Комуникации на Европейския парламент Марджъри Ван ден Брок изрично посочи, че няма конфликт на интереси, и че „фактът, че някой е съпруга или приятелка или съпруг на политик не го изключва от упражняването на всякакъв вид професионална дейност". Стана ясно и че спечелилият проект е оценен от независима комисия, в която са включени 6-ма директори на дирекции в ЕП, натърти Манолова.

Днес от ГЕРБ официално поискаха да бъде направена Временна анкетна комисия, която да разследва обстоятелствата около проекта на Европейския парламент, спечелен от "Актив груп" - компанията на Станишева.

Евродепутат към Шулц: Кога ще информирате ЕП за парите на Моника Станишева?

"Кога председателят Мартин Шулц ще информира официално Европарламента за обстоятелствата около отпуснатия от ГД „Комуникации" гра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика