Манолова: Да, червени депутати отсъстваха от НС, но ще вземем мерки

27008
Манолова: Да, червени депутати отсъстваха от НС, но ще вземем мерки

Трябва да призная, че имаше 7-8 души и от Коалиция за България, които не присъстваха при откриване на пленарното заседание. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на Народното събрание от Коалиция за България Мая Манолова, предаде „Фокус”.

Групата се събра на заседание след проваления пленарен ден, поради липса на кворум. „Това, което ще обсъдим, е дали отсъстващите депутати от нашата група имат уважителни причини или не, и да се вземат драконовски мерки и по отношение на тях”, заяви Манолова.

„Не мога да си затворя очите за това, че имаше няколко души от нашата парламентарна група, които не присъстваха при откриването. Сега ще коментираме това на група. Ще вземем съответни мерки така, че от тук занапред поради никой от депутатите от коалиция за България да не се стига до провал на парламентарни заседания. Повярвайте ми – ще се справи”, коментира тя.

„Кръстът нека всяка партия да носи и пред гражданите, защото те не са изпратили нито ГЕРБ, нито нас, за да правим циркове в парламента, за да се занимаваме с процедури, да обсъждаме кворума и всякакви елементарни хватки. Хората очакват да им решаваме проблемите, да поставяме на дневен ред обсъждането на това, което ги вълнува, а не да се занимаваме с откровени глупости”, посочи Мая Манолова.

Абсурд е опозицията да провали денят за парламентарен контрол – тогава, когато трябва да атакува министрите, да разобличава грешки на управляващите и да защитава интересите на хората, допълни Манолова.

„Ние като опозиция в предишния парламент сме чакали петък с огромно нетърпение. Днес е ден за парламентарен контрол, опозицията е тази, която трябва да подложи на кръстосан огън министрите. Знам в предния парламент как сме чакали парламентарния контрол, как сме се борили, за да не ни връщат въпросите, как сме настоявали да дойде премиерът, за да отговори по важни теми, които интересуват българските граждани”, заяви Манолова. „Очевидно ГЕРБ не се интересуват от проблемите на хората, нямат какво да поставят, не ги интересува държавата, не ги интересуват институциите. Интересува ги само някакъв начин, по който да се върнат във властта; да предизвикат предсрочни избори, като преди това са унищожили всичко”, коментира тя.

„Не знам доколко хората могат да направят разлика дали е трябвало да има парламентарен контрол, при който опозицията е активна, или има едно провалено заседание на парламента. Знакът е лош”, заяви зам.-председателят на Народното събрание.

„ГЕРБ се превърнаха в един антисистемен играч, партия, която ще направи всичко възможно, за да руши парламентаризма и институциите. От тях не може да се очаква логично поведение”, каза още Мая Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика