Мерджанов нападна управляващите заради Сърница

13067
Мерджанов нападна управляващите заради Сърница
Снимка: БГНЕС

Изборите в Сърница доказаха че ГЕРБ и реформаторите ще използват цялата власт на държавната машина да мачкат и да печелят изборите по места.

Това заяви на пресконференция в Ямбол говорителят на ИБ на НС на БСП и зам.-председател на ПГ на БСП Лява България Атанас Мерджанов.

Той подчерта, че в Сърница не са успели, но е станало ясно, че този въпрос е бил номер едно в техния дневен ред.

"Очевидно, че същият подход ще бъде използван и през септември, октомври", категоричен бе социалистът.Той подчерта, че реформаторите ламтят за заемане на постове във всяка една сфера.

На въпрос, кога ще започне подготовката на левицата за местните избори- Мерджанов отговори, че реалната подготовка за местните избори ще започне след заседание на НС на БСП, и заседанието на конгреса на 5 април.

Той подчерта, че първите стъпки са направени на провелия се семинар на левицата във Варна, на който са присъствали над 250 социалисти от страната. По думите му един от важните въпроси, дискутирани на форума, е бил подходът на БСП за определяне на кандидатите и политиките в местната власт.

"Вече се говори за леви стандарти, както по отношение на конкретните персонажи, така и към политиките. Реакцията срещу неолибералния модел навсякъде в Европа е показател за икономическата ситуация, в която се намира ЕС и България", каза още той.

"Вече 4 - 5 месец правителството не предлага нищо, освен заробване на българската държава за десетки години напред", заяви Мерджанов.

По думите му 16 милиардният дълг, е нещото, за което БСП няма да спре да повтаря, че е категорично против.

Мерджанов "насоли" Кирил Добрев и Мая Манолова

Идеи като МОЛ, Лафка и ЦУМ не могат да допринесат за повишаване на доверието в БСП. Въпросните идеи е добре първо да бъдат обсъждани в ...

"БСП остана единствената партия против. Никой не си е позволявал за последните 50 - 60 години управление да постъпи по такъв изключително унизителен и зависим за българските граждани начин", коментира още той.

Мерджанов подчерта, че миналата седмица е станало ясно, че е реализирана цялата емисия.

"Целият портфейл за годината вече е свършен. Това е несправедливият начин да натоварват всички данъкоплатци", заяви той. По думите му всичко това идва и на фона на опасността пред туристическия отрасъл.

"Това правителство води същата политика, която водеше ГЕРБ до началото на 2013 г., а Плевнелиев имаше наглостта да каже че има политическа стабилност- нищо че икономическият растеж е по прогнозни данни 0,8%, а в нестабилната 2014 г. беше 1,7 %", заяви говорителят на НС на БСП.

БСП и ДПС си намериха повод да избягат от изслушването на Лазаров за Лясковец

Депутатите на БСП и ДПС, които са членове на Комисията по вътрешните въпроси на Народното събрание, напуснаха днешното ѝ заседание. На ...

Той подчерта, че няма още фиксирани сведения за контрабандата. По думите му управляващите са се опитали да кажат, че има голям скок в приходната част, но данни за това също няма. Според него няма и мерки и стъпки за оздравяване на енергийния сектор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика