Мерджанов сигурен, че Станишев не иска да е еврокомисар

18171
Мерджанов сигурен, че Станишев не иска да е еврокомисар
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че Сергей Станишев ще стане еврокомисар. Това заяви заместникът му начело на парламентарната група на Коалиция за България в сегашния парламент Атанас Мерджанов в предаването „Всяка неделя”.

Еврокомисарят е един високо поставен чиновник. Станишев е политик, така че едва ли този пост го блазни, заяви Мерджанов.

Орешарски трябва да подкрепи Кристалина Георгиева за еврокомисар, смята Томислав Дончев

Малкото, което може да направи българското правителство до края на мандата си, е да даде национална подкрепа за Кристалина Георгиева. ...

Според слуховете Станишев е гласен за евркомисар по имиграцията. Според Агенция ПИК председателят на Европейския парламент Мартин Шулц е пробвал да убеди сигурния бъдещ председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер (в периода 15-17 юли ЕП официално трябва да гласува кандидатурата му за поста) да вземе Станишев за еврокомисар по имиграцията. Юнкер обаче не се съгласил, особено предвид съкрушителната загуба на БСП на евроизборите.

Междувременно Цецка Цачева отново изрази тревога, че кабинетът Орешарски продължава да работи. Според нея Орешарски и компания сключват договори на поразия и масово прекатегоризират различни имоти - публична държавна собственост, в частна. Всеки юрист можел да каже какво означава това, добави тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика