Не допускам приятелски кръгове в управлението на службите, увери премиерът

645
Не допускам приятелски кръгове в управлението на службите, увери премиерът
Снимка: БГНЕС

Не допускам нито библиотекарски-сарайски, нито на съпружеско-приятелски кръгове да влияят на службите. Това каза по време на редовния контрол в парламента премиерът Бойко Борисов.

Той отговори на въпрос на депутатите от ДПС Мустафа Карадайъ, Хамид Хамид и Айхан Етем за цялостната кадрова политика на правителството в сектора "Сигурност".

Борисов викна на спешна среща шефовете на служби заради МВР

Шефовете на служби са били привикани на спешна среща при премиера Бойко Борисов. На срещата се е обсъждало увеличаването на парите за ...

„Маломерна парламентарна група е окупирала ключовите места в службите. Има зависимости от конкретна политическа сила, която не може да се определи дали са на власт или в опозиция. Оформил се е семейно-приятелски кръг около един народен представител”, обяви Карадайъ, като визира зам.-председателя на ДСБ Атанас Атанасов, макар и да не го назова поименно.

Точно реформаторът пък наскоро също пита Борисов дали няма нерегламентирани влияния в службите.

„В две поредни питания от г-н Атанасов и от вас, аз разбирам, че всъщност или библиотекаро-сарайския или приятелско-съпружеския кръг или еди какво си се наместват в управлението на службите”, обърна се премиерът към Карадайъ.

Той подчерта, че ако това било вярно, то опозицията щяла да е максимално добре представена в службите. След това бе категоричен, че не се допускат никакви влияния от кръгове.

Втори сме в ЕС по разходи за сигурност

Най-бедната държава в Европейския съюз - България, е сред най-щедрите по разходи за национална сигурност. По този показател тя е на в...

„Да се говори за така кръгове само унижава службите и хората, които работят там”, предупреди Борисов и призова този сектор да бъде оставен да работи на спокойствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика