Ненчев очаква до края на годината да се закупят 2 многофункционални патрулни кораба

1138
Ненчев очаква до края на годината да се закупят 2 многофункционални патрулни кораба
Снимка: БГНЕС

Надяваме се още в рамките на годината да финализираме разговорите и да имаме сключен договор, за да можем да усвоим първите 80 млн. лв. за придобиването на два нови многофункционални патрулни кораба. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев като припомни, че през тази година беше утвърдена Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България.

Военнослужещите се справиха отлично и в много добър синхрон с нашите съюзници. Всички присъстващи се убедиха в способностите на Военноморските сили, определи военният министър, който днес бе на ВИП-деня на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“ в акваторията на Бургаския залив, съобщиха от МО. Министърът изказа благодарност на участващите в учението за отличната организация, добрата координация и проявения професионализъм

Ненчев: При необходимост ще засилим охраната по границите, засега е спокойно

Министерството на отбраната при необходимост е готово да засили охраната по границите ни срещу нелегалната имиграция. „Ако това ...

На ВИП-деня на „Бриз 2016“, присъстваха министър-председателят на Република България Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на външните работи Даниел Митов, началникът на отбраната генерал Константин Попов и заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова.

Гостите наблюдаваха изпълнението на операция по спасяване на голям брой бедстващи хора на море, ликвидиране на последици от терористичен акт на борда на кораб, отразяване на асиметрични атаки на море и атаки на въздушен противник, атака на подводница с използване на противоподводни бомби, спасяване на човек от водата от вертолет и други действия от динамичния показ.

В националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“ участват около 25 кораба и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция и САЩ, в това число и три кораба от Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

Основната цел на учението, което се провежда за двадесети път, е подобряване на оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на включените в него страни чрез отработване на участието им в операция в отговор на криза.

Ненчев отрече да има разнобой с Борисов

Никога, нито е един момент, политиката ни не е била разнопосочна. Това заяви военният министър Николай Ненчев пред bTV. Преди няколко ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика