Ненчев освободи директора на „Интендантско обслужване“

3587
Ненчев освободи директора на „Интендантско обслужване“
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев, в качеството си на управляващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Интендантско обслужване“ ЕАД, подписа днес, 1 февруари, протокол за освобождаване на Ганчо Караджов като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на търговското дружество, съобщават от Министерството на отбраната.

Сред мотивите за освобождаването на досегашния изпълнителен директор на „Интендантско обслужване“ ЕАД е лошото финансово състояние и управление на дружеството. Въпреки рамковото споразумение и три сключени договора с Министерството на отбраната през 2015 г. за над 5 640 000 лева, дружеството ще приключи годината със задължения в размер на 3 155 000 лв.

Едва 3,3% от приходите на дружеството са по договори с външни контрагенти, което не отговаря на очакванията за активизиране на дружеството на пазара. Не са изпълнени икономическите показатели по Бизнес програмата за 2015 г. като по показател „счетоводна печалба“ дружеството очаква загуби в размер на 248 000 лева, което води до отрицателна рентабилност на приходите.

Ненчев: Имаме ресурси да охраняваме въздушната си граница, няма да преговаряме с Турция

Имаме ресурси и възможности да охраняваме въздушната си граница. Това заяви военният министър Никола Ненчев. "Нямаме намерение да прег...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика